Mis sööb salakat?

Pistik on "herbivore" lind, võib isegi öelda, et selle toiduse aluseks on puittoit. Lisaks mustanahale on see eelis "maitsele" olemas, välja arvatud jänestel, põderadel ja kobras. Loomulikult on toitumises toitu ja erinevusi, see on seotud peamiselt aastaajaga.

Suvel täidab see lind lehtede, pungade ja lillide taimede ja puud, nagu "delikatess", seemikud ja teravilja ja ristik. Niipea kui marjad hakkavad valmima (sama mustika-, peki-, mustika- jne), muutuvad nad kohe söödaks.

Talvel on muidugi kõik vaesemad. Külmhooajal kibuvub must metsakas ümberpunglite, lehtpuude oksade, nagu kask, haab, lepp, samuti sööb ja männiannad. Loomulikult on keha põhjas puidupõhi (haru) halvasti toidetav ja peaaegu kergesti seeditav, kuid on ka kambirakud (koore, neerud ja kõrvarõngad), mis annavad vajaliku koguse toitaineid.

Kogu selle ringlussevõtu võime on algselt topsi (mille puhul mustad rümbad saavad hambuda samade harudega) ja linnu kõhuga, mis on tegelikult sama, mis kogu kana. Mehaaniline lihvimine toimub maos või pigem peenestatakse läbi sisemise mao voldid ja samad väikesed kivid, mida lind sinna sel eesmärgil koguneb.

Ma ei saa peatada ja valgustada toitu. Tema mustad rümpasid kasutatakse reeglina tibude toitmiseks. Siin ja ant-mune, libisemeid, erinevaid putukaid ja nende vastseid. Tänu sellele kasvavad tibud kiiremini.

Ja viide: Grouse on elanik linn. Nad võivad oma elupaiku muuta ainult selle piirkonna võimetuse tõttu sööta. Aga nad tulevad tagasi õigel ajal.

Mis toitu sööb

Haugaja on mets ja metsa-astse lind. See hõivab põõsastega kaetud servad, väikesed haljasalad ja künkad. Armastab marju ja noori pungad kask, lepp ja haab. See hõlmab paljusid elupaiku, sealhulgas Paleoarktilised ja Neoarktilised alad.

Lindude must metssiga: kirjeldus

Grouse on tihe ja massiivse ehitusega suur lind, väike pea ja lühike kael. Kaalu järgi võib jõuda kuus ja pool kilo. Pikkus kasvab 1,1 meetrini. See eristatakse kanade järjekorras olevatest liikmetest täispunnilises metatarsuses ja sulgedest paksu ninasõõrmust. Enamikul jões on ka jalajäljed ja nende sõrmede alused. Musta jõe silmade ala läbib rasvaverelise pigmendiga alasti rõnga.

Krokk on lühike, pealetükkiv ülaosas ja paks aluspinnas (selle laius ületab tavaliselt kõrgust). Väikeste sulgedega peidetud noktid. Tiivad - lühikesed, ümarad. Saba - nikerdatud, kärbitud kuju. Jalad - lõhnad. Paaride esijalad on membraaniga ühendatud, seljal on kõrgem positsioon ja see on varustatud suletud kuubikutega. Mustad jõed on iseloomustatud dimorfismiga, see tähendab, et pluima värvus erineb meestest emasloomadest, mis on kõige värvilised ja värvimata rohkem.

Killustiku tüübid

Tänapäeval koosneb sugukond perekonnast 17 liigist, mis on ühendatud kaheksa perekonnaga:

  • Bonasa (sarapuu) - tavaline, krae ja Severtsov;
  • Centrocercus (tavaline salvei) ja Centrocercus minimus;
  • Dendrapagus (blue grouse), mis sisaldab selle samalaadseid liike;
  • Falcipennis (tavaline ja Kanada);
  • Lagopus (valge tuhar) - tavaline, valge-tailed ja tundra;
  • Lyrurus (Black Grouse) - Kaukaasia ja Must Grouse;
  • Tetrao (tavaline ja kivi);
  • Tympanuchus (heinamaa) on tavaline heinamaa ja terav ilmalinn.

Must metssigade elupaik

Säilik elab Euraasia piirkonna metsa-steppi- ja metsakeskkonda, ulatudes Püreneede idapiirkondadest ja lõpeb Manchuuria ida pool, seega võib seda võrdselt leida ka Šotimaal ja Mongoolias. Selle lindude elupaik hõlmab:

  • Palearkti piirkond (seal on Kaukaasia rähn, kivi ja tavaline kurk, mustad rannakübemed, Kosach);
  • Neoarktiline tsoon (põrsak, sarapuu, metsik, tavaline ja Kaukaasia must metss, kivirinn).

Neoarktilise piirkonna hulka kuuluvad vanade ja uute maailmade riigid, mis asuvad mõõdukas kliimavööndis - need on Põhja-Ameerika, Aasia ja Euroopa. Vene Föderatsiooni territooriumil on 8 metsikutüüpi: metsik, sarapuu, kivi ja tavaline rümp, kaukaasia räst, Kosach, valge ja tundra-tuukupuu.

Pesuperioodi vältel väldib must metsakasvatus kõrgete puudega kurtlikke metsi, valides linde ja aspipuude läheduses tulekahjude ja ulatuslike pistikutega, kaskimetsadega, mis vahelduvad teraviljakultuuride põldudega, haruldaste väikeste metsade ja servadega, kus on kuivasid kohti ja marju.

Mis sööb mustad rusikad

Haugaja on peamiselt taimtoiduline lind. Nad tarbivad loomasöödat varases eas, tibusid, kuid aja jooksul ei ole neil enam oluline. Sööda erilist mitmekesisust täheldatakse kevadel ja suvel. Siis sööb must rikas seemneid, lilli, pungasid, pungasid, paljude põõsaste ja rohttaimede lehti, mis varieeruvad sõltuvalt geograafilisest piirkonnast.

Talviselt tume mustanahk peidab enamasti puude - heinta, paja, leppi ja kaste - võrseid, kõrvarõngaid ja pungleid. Ta toidab ka "talvel" männi koonuseid ja kadakamarju. Kuid nende elu esimestel päevadel vajab must metsloom ainult loomatoitu ja sööb kärbseid, sääske, tsikadaid, ämblikke, viletsaid, sipelgaid, sipelgaid, mardikaid ja muid putukaid. Terve täiskasvanud mustanaha seedetrakt peab sisaldama väikseid veerisid, mis hõlbustavad sööda seedimist ning aitavad kaasa nende peenestamisele.

Pidurivool

Olulised muutused musta jõe käitumises algavad kohe esimese kevadise märkega. Surnud muutub aktiivsemaks ja elavamaks, mis vahetult eelneb praeguse algusele, mis langeb märtsis erinevatel kuupäevadel, lähtudes nende lindude geograafilisest piirkonnast.

Mustadest, metsadest, metsast 5-6 km kaugusel on välja valitud põõsaste, metsade servade, heintaimede ja niitude kaetud üleujutatavate kasvuhoobade kasvuradad. Praegu paiknevad kohad on reeglina konstantsed ja ei muutu, nii et jahimeestel on hõlpsasti mööbliesemeid mööda treenimise meetodit kasutades. Esimeste hulgas ilmuvad vanad mehed ja mõne aja pärast nendega ühinevad noored. Möödunud aastal osalevad senisest tugevamad isikud täiskasvanud linde, nõrgem jääb kõrvale, järgides tokovishchi servi.

Rüütli laul koosneb kahest osast. Esimesena on linnud asuvad puudes, kust nad annavad heidet meenutavaid helisid - see on nn mutter, mida kuuldakse umbes kahe või kolme kilomeetri kaugusel ja mis hukkub kõigi teiste lindude häältest. Lugu teises osas, mida nimetatakse chufykanieks, must rusik, on oluline rääkida maapinnal, keerates saba, puhub oma kaela ja visates tagasi oma pea.

Viletsad duellid algavad meeste vahel, kus nad käituvad täpselt nagu tavalised kuhjad, üritavad üksteisele põhjustada valusaid puhanguid. Kaotajat peetakse mustaks, kes lahinguväljal on lahkunud. Tokovischis kogunevate isasloomade arv varieerub sageli mõnest kümnest või isegi sadade üksikisikutest nendes kohtades, kus elab väga suur hulk mustadest. Praegusel ajal jäävad naised muru eeslinnale, ootavad võitjaid ja jõuavad ainult päikeseloojangu ja päikesetõusuga.

Grouse pesa

Must rusikas pesitseb naabruses looduslike marjade kasvatamise kohti - maasikatele, mustikale ja kivimarjale lähemale, millega noored loomad toitu kasvavad. Mune panemise kohad valitakse välja põõsas taimestikus. Väljastpoolt on noorkuust pesa mullas väikese depressioonina, lehtede, varte, okste, sulgede ja sambaldadega. Salve sügavus ulatub 4-6 sentimeetrist, läbimõõt - 16-22 sentimeetrit.

Kokku on kerget ookertooni ja tumedat pruunikas laigud 4-14 muna (tavaliselt 6-8). Pakutavate munade arv sõltub aasta saagikus / saagikus ebaõnnestumisest: väiksem arv näitab sööda puudumist. Haudemine algab kohe pärast viimast muna panemist. Lõunapiirkondades lõpeb see periood mai alguses, põhjas - mai lõpus ja juuni alguses. Huvitav on see, et vanad naised asuvad varem kui noored. Müürikivi kaotamise korral võivad nad teisele edasi lükata, mistõttu on haudeaeg musta jões väga venitatud ja selged piirid.

aidata psühholoogiat

Kas te võite aidata abi psühholoogias midagi mõistlikku? Ma selgitan küsimust: ma ei ole üldse Emad Teresa, kuid aeg-ajalt üritan kellelegi aidata, näiteks kõige lihtsam asi - raha, kui ma... Loe edasi →

Kuhu see elab, mida see välja näeb, kui palju lind elab ja kuidas musta rusikaga söödetakse

Loodus ei lakka enam hämmastama isikut, kellel on erinevad värvid, eksistentsed vormid ja flora ja loomastiku üksikute esindajate hämmastav käitumine. Erilist tähelepanu kogu see mitmekesisus on hõivatud lindudega. Hääle, harjumusi, paljude, eriti kõige säravamate esindajate välimust on juba ammu saanud leibkonna nimi. Igaühel on teada öösel trillid, põrkerauad. Kuidas väike mustanahk välja näeb, mida see toidab, kus ta elab, millistes valdkondades seda otsida ja kuidas jõesõit leida, vähe inimesi.

Lindude must metssiga: kirjeldus

Erinev, mittescriptne lind, mille suurus on väike kana, on naissoost must metss. Suurem ja heledam värvusega, sinist mustast kuni roheliseks lilla või valgega - see on must metss. Värvide jagamine võimaldab vähesel arvel naisi valida paari paljude väga mitmekesiste ja atraktiivsete meeste vahel.

Üksikute suurus on iseloomulik kanade järjekorrale:

  • naised ulatuvad veidi üle 40 cm pikkuse kaaluga kuni 1 kg;
  • mehed on suuremad - pikemad kui 50 cm, kaaluvad kuni 1,5 kg.

Nad erinevad teistest kanade esindajatest, mustadest täiskasvanud metatarsustest ja tihedalt kaetud sulgedest ja ninasõõrmustest. Enamik astelpaju esindajatel on ka sõrmede pealülid.

Mehed annavad ainulaadse ilu heledat punast värvi ekspresseerivateks kulmudeks ja lüüriks kujuliseks sabaks, mis on musta värvi ja purpurse tooniga ning mille all on kaunistatud lumevalged suled. Naiste silmapaistmatu värvus on samuti erinev, väljendudes ristihaaval, kollase ja pruuni triibuga valgete sulgedega saba alumisel küljel.

  • lühike pungatav nokk;
  • sulgedes peidetud ninasõõrmed;
  • ümarad lühikesed tiivad;
  • kärbitud saba lõigatud;
  • suled jalad;
  • eesmise varba membraanid;
  • dimorfism - erinevused naiste ja meeste värvide vahel.

Kus musta jõe elab?

Groude perekonna geograafiat esindavad nii erinevad laiuskraadid kui kontinendid. Leidub erinevaid linnuliike:

  • Põhja-Ameerikas - Kanada ja Alaska avatud ruumides;
  • Euroopas, Briti saartelt Alpidesse ja Ardenni;
  • Euraasia - Balti riikidest Ukrainasse;
  • Venemaa Kurskis ja Volgogradis;
  • Baikali põhjaosas ja Ussuri piirkonnas.

Linnu võib leida metsa-steppi- ja metsapiirkondades Palaearktilises ja Neoarktilises tsoonis. Nende elupaik on piiramatu, samuti linnuliikide ja -liinide arv. Need on kaukaasiaalased, kivid, levinud, kosachid, puidumürgid, sarapuupähklid, metsikad, niinatähnid ja muud sugukonda esindajad.

Pikkade lindude pesitsemine lindudesse ja heinapuudeni on kõrbepikkade metsadega eemal ja läheneb põletusjoontele ja vaheldumisi põldudele, kus saab kasu teraviljast. Sobivate tingimuste puudumisel suudavad nad pesu pesastada kaskimetsades, haruldastel madala metsa ja metsa servadel, kuivade kohtade ja marjade lähedal. Sageli leidub põllumajandusmaa ja veetaseme äärelinnas. Kõige enam lemmikkohta peetakse kaseemetsaks, mistõttu Saksamaal nimetatakse kase-linde.

Mis sööb mustad rusikad

Musta rikaste toitumine on sama mitmekesine kui selle elupaik. Dieedi aluseks on taimse päritoluga sööt. Erinevad marjad, seemned, taimsed pungad - valik ja konkreetsed liigid sõltuvad iga liigi elupaigaks olevast geograafilisest asukohast.

Toidus hooajalisi muutusi määravad ka paketi eluea pikkus. See võib olla erinevates kombinatsioonides kaskipunglitest ja kõrvarõngadest, looduslike roosade marjadest, kadakast. Kalendriosas võib talvetoit sisaldada noorte nõelu ja kuuse seemneid.

Söötmise tibudel on oma omadused. Kasvuperioodil vajavad nad proteiinisisaldust, millega mustad toored palju järeltulijaid. See on peamiselt kõige erinevad putukate esindajad - rohutirtsud, cicadas, kärbsed, mardikad, ämblikud, vead, sipelgad, roomikad, sääsed. Eakamast lahkumisest loob toiduaine oma olulisuse ja linnu lülitatakse suures koguses seemneid, lilli, pungleid, õisikuid, põõsaste ja rohttaimede lehti.

Dieedi aluseks on taimse päritoluga sööt.

Talvel koosneb toitumine põõsast, kõrvarõngast ja puudest - kask, lepp, paju ja haab. Samuti püüavad linnud saada "talve" männi koores ja kadakamarju.

See on tähtis! Täiskasvanud esindaja tervisliku toitumise kohustuslik komponent - väike veeris. Need aitavad kaasa sööda seedimise hõlbustamisele, lihvides neid musta massiga.

Pidurivool

Kevadise algusega muutub lindude käitumine. Nad muutuvad aktiivsemaks ja elavamaks, mis näitab, et paaritumise hooaja lähenevaks ajaks alustatakse hoogu, mis on eriline musta kärnkonnale ja langeb märtsile. Tal on oma unikaalne nimi - praegune. See ühendab kaks tähendust - ühelt poolt on partnerite valimise protsess ja mustade ahvenaste ja paaride paaride moodustamine - praegune ja abielu mängude koht - praegune.

Praegused on sammade alad, avatud metsad või üleujutusalad, niidud, heinad ja metsade servad. Valinud ühe praeguse koha, linnud seda ei muuda - see jääb samaks. See võimaldab jahimeestel jahtuda suure hulga saagiks. Peaasi on teada kindlat kohta ja lihtsalt oodata varjatud ajast, et saada täpseid tulemusi.

Esimene, kes ilmub praeguste vanade meeste seas. Aja jooksul jõuavad nooremad inimesed nende kätte. Viimase aasta mehed saavad osaleda praeguses võrdsetel alustel täiskasvanute esindajatega. Nõrk peab hoidma praeguse piiri, vaadates konkurentsi küljelt.

Tokovanie algab sõnadega meestel. Nad demonstreerivad oma voorusi teetteritele, kes esmakordselt esitavad originaalseid laule, mis meenutavad igavust nuusutamist, ja liiguvad edasi tantsuelementidele - nende sabade koorimine on oluline, et maapinnal pesitseks ja muud helid emitaks - chufykanie. Esitamine lõpeb hagejate võitlustega, mis on sarnased pingutuste vältimisega, kui vastased püüavad teineteisele põhjustada valulisi lööke. Lahingu ajal on mustad rümbad nii imendunud, et nad ei märka midagi. See muudab need jahimeeste jaoks hõlpsaks saagiks, kes andis mustale metslasele hüüdnime - kuratne must metssik. Kaotab selle, kes esimesena lahinguväljast lahkub. Praeguse praeguse voolu ajal saab koguda kahest üksusest kaks tosinat ja mõnikord sadu mehi.

Võistluste lõpuks saabuvad mustanahalised, tervitasid võitjad ja eemaldati koos nendega tokishšast paaritamiseks. Naised ei kiirusta meessoost valima, ja tegelikult on neil õigus saada seda, oodates kõige püsiva ja tugeva esindaja kindlaksmääramist.

Grouse pesa

Kõik linnud, olenemata nende liigist ja geograafilisest asukohast, elavad suurtes karjades. Eluviis viib maha. Toidu otsimisel või ohu korral lendab karja suhteliselt suured (kuni 10 kilomeetrit) vahemaad. Nad lendavad ilusti, kuid eelistavad veeta rohkem aega kohapeal, kus nad korraldavad pesitsuskohti.

Tavaliselt on pesa väike süvend, mis on vooderdatud vanade lehtede, sulgede ja sambadega, mis on segatud väikeste viigadega. Salve sügavus varieerub 4 kuni 6 sentimeetrist läbimõõduga 16-22 sentimeetrit. Pesu pesemine paksudesse. Asukohakoht valitakse marjade kohtadest - marja-, maasika- ja konnakivide alad, mis tulevaste tibude jaoks toituvad.

Täismass on 4 kuni 14 muna, keskmiselt 6-8 muna, millel on pruunika laiguga valge ookertoon. Kütuse poolt pakutavate munade arv mõjutab aasta saagikust. Mida väiksem on võimalus saada head toitu, seda vähem on munad. Toidu puudus mõjutab mitte ainult noorte loomade arvu, vaid ka nende tervist. Seetõttu parandab loodus kohe kvantitatiivseid näitajaid.

Pisike pesa

Niipea kui emane paneb viimase muna, algab haudumine. Lõunas lõpeb see periood mai alguses, põhjas mai lõpus või juuni alguses. Huvitav fakt! Vanemad naised hakkavad kasvatama varem kui noored. See on tingitud asjaolust, et kui nad kaotavad müüritise mis tahes põhjusel, võib neil olla aega edasi lükata ja istuda läbi teise. Seega ei ole haudeaegadel mustadel jões piisavalt selgeid tähtaegu ja piire, mis ulatuvad pika aja jooksul.

Pärast paaritamist ei osale isased pereelus. Kõik naiste pesitsemise, inkubeerimise ja söötmise eest vastutavad isikud. Pärastlõuna ilmub kuus, harvemini - kolm nädalat pärast inkubeerimise algust.

Wintering ja toitmine must rusikas

Säilitaimede ja metsiku eluviis muudab need külma aastaajast kohanema ellujäämisega. Kui jälgite nende lindude käitumist talvel, muutub nende sõltuvus kaskipuistude kasvatamiseks - kask "kõrvarõngad" on musta jõe lemmik hellus ja nende ellujäämise alus näljane hooaeg. Hea toitumise kõrval on ka erinevaid põõsaribasid, mis peidetakse lume all ja säilitavad oma toitumisomadused.

Talviseks edukaks ellujäämiseks vajalik teine ​​tingimus on sügav, kohev lumi. Kui külm on kerge, kulub kari puudele peaaegu kogu päeva, muutes aeg-ajalt väikseid lende toitumispaikadele. Õhtul, kui nad hästi söödud, sukelduvad nad otse puidalt lumelauadeni, kus nad ööbivad. Kõige tõsisemate talvede korral, kui temperatuur langeb alla 20-25 kraadi Celsiuse järgi, võivad mustad jõed lumelaua hoidmiseks mitu päeva veeta. Sulatumisega jõuavad nii mehed kui naised puude peale, kus nad mitte ainult kogu päeva veedavad, vaid ka öö läbi.

Säiliv eluviis rümbadest ja metsikust muudab need kohanemiseks ellujäämisega külma aastaajal.

Hauaplatsil elav musta rusik, kus talvel on toidust veelgi vähem kui tasandikul, on oma ellujäämise viis. Nad on isegi kohandatud noorte nõelte ja kuuse seemnete söötmiseks.

Killustiku tüübid

Mustade sugukondade liigid on väga erinevad. Nende atraktiivsed kaalu- ja maitseandmed teevad lindudele jahipidamise teema, ning nende elustiil ja harjumused muudavad jahimeeste huvi jahtima. Nende ilusate lindude röövellik ja mõtlematu hävitamine on toonud välja mõned liigid väljasuremise äärel. Püha raamatus on loetletud sugurakkude täielik kadumine.

Kõige kuulsamad sordid on:

  • must metssiga või põld, heinamaa;
  • Kaukaasia;
  • sinine või suitsune;
  • salvei (mesane).

Grouse-Kosach

Kõige kuulsam, tänu ulatuslikule levialale, tütarde tüüp. Tema värvus on tema saba iseloomulik vorm koos valge alaosa, mis on seotud lemmikloomade aedade ja lindude tõu kuulsustega.

Kosachsi võib leida laias ulatuses sambadel, metsa-steppadel ja läänes Šveitsi Alpidest ja Suurbritanniast pärit metsateedelt idas Ussuri taiga.

Arengu jaoks valivad linnukarjad avatud ruumidega kohad - põldud, heinamaad, suured halbid, metsapuude kõrval, põõsaste tihked, kask ja okas metsad. Suvel on avatud ruumid ja põllumajandusmaad nende jaoks toiduallikaks ja põõsad pakuvad ohutut varjupaika, kust saab hõlpsasti varjata looduslikke vaenlasi (rebaseid) ja jahimehi.

Kaukaasia rästik

Oma nime sai elupaik - see on Kaukaasia ja Türgi territoorium. Kaukaasia rändkarjad tõusevad kõrgusesse (kuni 3 km), kus nad juhivad istuvat eluviisi rododendronitega kaetud nõlvadel, kadakal ja väikesaartel kasepuid. Tõuaretavate tibude jaoks langevad naised 2,5 tuh meetrit, kus nad ehitavad pesad.

Nad erinevad nende lähisugulastest - kosachidest - ainult minimaalsetes suurustes - emased ei kasvata üle 40 cm ega kaaluta üle 0,9 kg, meestel - mitte rohkem kui 50 cm ja 1,1 kg. Meessoost isikud on tagasihoidlikumad - saba madalmal küljel puuduvad valged suled ja saba ise on pigem põhjaga painutatud konks.

Veel üks vahekaugus kaukaaslaste sugukonnast - paaritumismängude käitumisest võib see olla ka üksi praegune. Selline musta värvi on ohustatud ja on loetletud Punase raamatu.

Must metss

Vähe tuntud isegi professionaalsete ornitoloogide seas. See asub Põhja-Ameerikas lõuna pool Alaska ja Kanadas, tasandikel ja metsadel Rocky Mountains piirkonnas. Sisaldab kahte väga sarnast sorti:

  • suitsune - on värv tumeroheliste toonidega;
  • sinine - kannab sinist rohelist värvi.

Aukk on oranž või punane, alaosa on valge. Naistel on traditsiooniliselt tagasihoidlik pruunikas värv, hallid laigud ja tumedat varju saba.

Pärast leht- ja suvehooaja kulutamist tavalistelt okasmetsadelt, tibude kasvatamisel ulatub karja mägedes kõrgelt, kus see kogu talve kulub.

Must metss

Suurimad sugukonna perekonnaliikmed. Elagu suurtes Põhja-Ameerikas. Suurusega meestel ulatub kuni 80 sentimeetrit ja kaalub umbes 3 kg. Nad väärivad oma nime, nagu ka Kaukaasia musta jõe, tänu harjumusele, kus asuvad lähedal tekkivad kääbuspähklid, mis on oma elupaikades rohkesti kohal - Rocki mägede jalamute tasandikud. Bush on nende loomulik varjupaik vaenlastega ja pakub toitu peaaegu terve aastaks.

Usulivuude välisandmed või, nagu seda nimetatakse ka salajaseks, tuleb pöörata erilist tähelepanu. Selle esialgset värvi on raske segi ajada mis tahes muul moel.

Kuigi värvi põhivärvid on väga lihtsad - hall, valge ja pruun, nende kombinatsioonid loovad unikaalse pildi. Avatud olekus meeste otsadest osutavad saba-sulgeded moodustavad ventilaatori, mis visuaalselt sarnaneb Ameerika indiaanlaste (sulgede kroon) peanahale. Luksuslik valge "jabot" ees on seatud mustad täpid kurgu, lõug ja lindude kõht. Pilt täidetakse meeste erkkollaste kulmudega.

Grouse on üllas lind. Enamik inimesi näevad seda ainult fotol ja mäletavad ristsõnade lahendamist või lapsi käsitleva entsüklopeedia libistamist, andes aru, lugedes kogu klassi. Ülejäänud linnu tuntakse rohkem ornitoloogide ja jahimeeste jaoks, kes tunnevad selle hinda ja maksimaalset teavet selle kohta.

Mis toitu sööb

Venemaal metsa- ja metsatüüpi tsoonides on ilus mustad rusikad. See sugulaste perekonna liige on märkimisväärselt väiksem kui metssigade hiiglane: tema kaal ei ületa 1,5 kg, nagu ka keskmise kana puhul.

See lind on istuv. Ainult täielik nälg võib põhjustada musta peibutise mõnda aega oma elupaika jätta. See juhtub mõnikord talvel kõige näljamasil ajal, kuid soojuse tekkimisega pöörduvad loomad oma tuttavasse kohta paaritamise ja kasvatamise hooaja alustamiseks.

Musta jõe toit sõltub aastaajast. Suvel kasutab must metssiga lehed, pungad, paljude taimede lilled. Hea rõõmuga toidab ta põllukultuuride seemneid, toidab ristikupaisteid. Nagu looduslikud marjad küpsevad, hõlmab menüü ka praht, mustikad, mustikad. Sügisel saadetakse teraviljapõlludesse sööta kaks korda päevas väikesed rümbad.

Talvel on lind vajab nappamaid ja jämedamaid toite.

Mis sööb musta jõe külmal aastaajal? Talvel linde söövad pungad, kasete, leppide, haabide otsad suudavad süüa nõelu. Selleks, et seedida seda väga seeduvat toitu, linnud söövad väikseid veerisid - need väikesed veskikivimid sarnanevad jämeda sööda peenestamisega musta rusikaga.

Kevadel sööb musta jõe noorte lehtede nõelad, kase- ja leppade turse, lendab talvepõlludesse, et pidutseda värsketel teraviljapõldudel.

Tüttide söötmiseks koguvad vanemad kõrgkvalifitseerivat toitu: munapuud, putukad ja nende vastsed, räbusad. Niisugusel suure valgusisaldusega toidul on tibud kiiresti kasvavad. Noored toituvad peamiselt marjadel, järk-järgult üleminekul taimtoitudele.

Musta rusikapopulatsiooni heaolu sõltub paljude kaskade, leppide ja haavade olemasolust talvitumisaladel ning marjadel, kus noorem mustad kasvavad.

Kui linnukas elab ja kuidas see elab: mõni kasulik teave

Haugi on suhteliselt suur faasiani perekonnale kuuluv lind, kelle elupaik on väga lai: see on mets, metsatevõte ja osaliselt Euraasia stepi. Võite kohtuda selle lindiga Vene Föderatsiooni territooriumil. Kõige sagedamini viib see istuv eluviis, mõnikord eksib toidu otsimisel. Ta eelistab elada metsa servas, suurte jõgede orus.

Nendel lindudel on mitu liiki:

  • heinamaa;
  • teravik;
  • must metssiga;
  • sinine;
  • Kaukaasia räst;
  • usulugu.

Mõned neist on inimese poolt väljasuremisjoonel ja nad on nüüd kaitstud.

Ala

Kõige tavalisem Briti saarte ja Alpide pikkune merikee Korea poolsaare ja Ussuri piirkonna jaoks.

Läänes ja Kesk-Euroopas elavad need linnud metsades, asuvad mägedes. Taani, Belgia, Hollandi põhjaranniku kõrval saate neid kohtuda. Aasias on neid linde sageli leidnud Kasahstanis, Hiinas, Mongoolias, Põhja-Koreas. Mõnes piirkonnas linde hävis täielikult mees (näiteks Ida-Sudeedimaal ei leidu mustad rütad).

Venemaa territooriumil on ka tütarlaps väga lai. Põhjas asuvad need järgmistes valdkondades:

  • Kooli poolsaar;
  • Arhangelski piirkond;
  • Komi Vabariik;
  • Tjumeni piirkond.

Lõuna elab järgmistes valdkondades:

  • Kursk;
  • Volgograd;
  • Voronež;
  • Uurali ja Samari orud.

Ida-Venemaal võib siin näha tussi:

  • Baikali põhjas;
  • Gorini ja Arguni jõgede orudesse
  • Ussuri jõe ääres.

Grouse-Kosach on sageli ka Baltimaades, Ukrainas, Poolas ja Saksamaal. Seda linda saab näha Kasahstanis, eriti selle põhjapiirkondades ja Mongoolias.

Loomulikult on nende lindude elupaik küllaltki lai. Mõnikord räägivad nad toidu otsimisel lühikese vahemaa tagant, seega elupaiga tsooni laiendades.

Kaunase maastiku suurel esindajal on piiratud elupaik: see on Venemaa (Kaukaasia), Aserbaidžaani, Armeenia, Gruusia, Türgi territoorium. Eelistab paigutada ja ehitada pesad märkimisväärsel kõrgusel, rohkem kui kaks ja pool kilomeetrit kõrgusel merepinnast ja sööda isegi kõrgemal - kõrgusel üle 3 km!

Need linnud on ka Põhja-Ameerikas, seega eelistab see kindel mandril salkhambumus. Talvel elab ta põllumajandusettevõtete lähedal, söötades oma kulul ja Tokania perioodil liigub see rohukeste paksustega.

Pärlmutteras eelistab linde Türkmenistanis asuvas Rocki mäestikus asuvas põõsastiku paksus läheduses. Okaste metsad asuvad jõesarjas.

Elupaikad

Kosachid eelistavad elada sellistes metsades, kus on avatud alasid: reeglina väikesed säilmed ja kerged metsad. Sageli asetsevad põllumajandusmaa või vee-niitude äärel, põletustel ja puhastustel. Pimedaid tihedaid metsi välditakse. Nad eelistavad kaseemeeste, harvem - heathlands ja soid. Kõige rohkem lemmikkohta, mida must metsas tahab elada, on kaskimets, pole Saksamaal seda lindude kaastunnet kutsutud kasksaks!

Varem leidsid asulad asustustingidesse, kuid põllumajandusliku arengu käigus said need maad üle mehele, kes surus tiivulike hiiglasi.

Need linnud eelistavad pesa maa peal, eriti kui valida tihedate põõsaste või paksude vahel turvaline koht. Vahel "eluruumi" jaoks valitakse väike depressioon maapinnas. Nime ülesehitus on naine, mees ei võta selles protsessis osa. Valmis "kodu" on isoleeritud sulgedega, kuiv rohuga.

Põder puhub umbes 6-8 muna ja inkubeerib neid. Umbes kuu aega hiljem, mõnikord - kolm nädalat - tibud löövad. Nende toidu esimestel elupäevadel on vastsed ja putukad. Kuid täiskasvanud linnud eelistavad taimtoidu: pungad, lehed, marjad, kadakas tuharad, lilled ja seemned.

Kaukaasia mustad sugukonnad asuvad paremini risodendroni ja loodusliku roosi paksudes, elavad väikeste kadakamõielaste ja pesitsevad madala kasvatusega kaskade puud. Pesasid asetatakse põõsadesse või heinamaa nõlvadesse, naised tegelevad munade inkubeerimisega ja järeltulijate hoolitsemisega. Munad ei ole tavaliselt rohkem kui kuus.

Nagu tavaline must metssiga, eelistavad Kaukaasia esindajad hoida karjades, talveperioodil naised kipuvad meestest kinni hoidma. Kevadkuudel ronivad linde puid, et maitsta värskeid pungasid või võrseid. Pärast pagasiruumi tugevate jalgade püünist võivad nad pikka aega rippuda. Linnud ei meeldi oma elukoha muutmiseks, mistõttu nende peaaegu täielik hävitamine oli põhjuseks: jahimehed ei olnud raskesti leidnud nende suurepäraste ilu pesade leidmist.

Välimus

Need on suhteliselt suured lindid, umbes 45 cm pikad ja kaaluvad umbes kilogrammi. Mehed - ilusad mustade sulgede omanikud, kellel on toon, silmade kohal, nagu kulme, asetatakse punased triibud. Mustad nokakesed, tume värvi küüned. Tiiva sisekülg on allvalgus ja suled valged ja kõht on pruunikas. Pulmunid punaseid tumedat värvi valgeid immutusvahendeid, nn peeglid. Juhtpulgad on mustad. Liiga udusulgede siledaks painutuseks on lind väga ilus.

Naised on välimust vähem atraktiivsed. Need on väiksemad, neid on värvitud laiguliste kollakaspruunide või hallikollaste toonidega, millel on põiksuunalised triibud. Saba pole nii ilus kui meestel ja palju lühem.

Nestlings on ka mitmekesine, nende värv sisaldab pruunid, valgeid, pruunid, kollaseid triibusid ja laigud.

Huvitavad faktid

  • Seksikas on ilmselgelt väljendanud seksuaalseid omadusi: isegi kogenematu ei sega mehi ega naisi. Naised on mitmekesised, pruunikaspruunid, harvemad - tumekollased, helid sarnanevad klammerdumisega ja mehed on mustad, rohelised või lillad läikivad, selge hääle omanikud.
  • Mustad sugukonnad eristuvad tähelepanuväärse kuulmise ja valutu nägemisega, mistõttu nad mõistavad kaugelt ohtu.
  • Mehed ei võta tibude kasvatamisel praktiliselt mingit osa. Nii pesa kui ka noorte hoolitsemisega tegelevad naised. Nad söödavad lapsi ja hoolikalt peidavad neid ohu eest. Kui emased näevad lähenevat kiskjat, suunavad nad enesele tähelepanu, pääsevad pesast välja, et sellisel viisil tibud päästa.

Eluviis

Leiab maapealse eksistentsi, liikudes puudele ainult toidu otsimisel. Kuid see lendab hästi, see võib katkematult katta kümneid kilomeetreid. Ta eelistab elada karjas, mis võib jõuda väga muljetavaldava suurusega - kuni 300 erinevat sugu.

Erilise tegevuse aeg on varahommikul või hilisõhtul.

Võimsus

Kaukaasia must metssik eelistab suve jooksul seemneid, marju, lehti ja rohtu ning talvel külmab kżlme kżlme kõrvarõngaid, pungleid, lżbi alla lżbi ka marju ja seemneid.

Kosachid on ka taimtoidulised: nad annavad rõõmu pungadele (nii kask kui ka teised puud: haab, paju, lepp, marjad (mustikad, looduslik roos, linnukese, mustikad, seemned). Mõnikord söödetakse ka putukaid, kuid see tass on tibudest levinud. linnud elavad põllul lähemale põllutöödele, et pidutseda järelejäänud teravilja pärast saagikoristust. Ebasoodsate aastate jooksul muutuvad nende toidud koonused ja männianajad, kadakamarjad.

Talvel aega

Pisarad ei lendavad soojadesse riikidesse, eelistades oma alalise elupaiga asemel talve. See lind on üllatavalt kohanenud tõsise hooajaga: elab kaskipuude kõrval, see toidab nende pungad. Ja külmas ennast kuumutatakse see lumega: see langeb lumepõõsast puust, lõhkudes läbi tõelise väikese kanali, kulmineerudes "ruumis", kus on mustad rusikad ja lähevad halva ilma. Kuigi läheneva kiskja käe all löökrihku kuulnud, tungivad tundlikud linnud koheselt ülespoole ja lendavad ära.

Väike aretamine

Keetmine algab kevadel. Mehed asetatakse metsa servale või puhastatakse ja hakkavad voolama - tegema kummalisi, meloodilisi helisid, meelitades kaaslasi. Praegu on nad väga aktiivsed: nad liiguvad kliiringu ümber, ründavad üksteise järel, püüavad ilmuda kogu oma hiilguses.

Pärast seda, kui emased jõuavad kliiresse, alustavad lahingud. Need on lindude jaoks praktiliselt ohutud, kuid nad tunduvad hämmastavad! Surnud paarid ei moodustu, üks isas võib sünnitada mitu metsikut. Pärast paaritumist muutub kogu pesa, munade ja tibude eest hoolitsemine naissoost ülesandeks.

Musta jõe ala on küllaltki lai, kuid inimeste sekkumine paljudel juhtudel tõi kaasa selle, et vahemik on vähenenud. Kõige enam mõjutas see steppi elanikke, kes sõna otseses mõttes elasid põllumajanduslikku tööd. Metslinnud tunduvad endiselt kergelt ja asuvad üsna ulatuslikul metsa ja Euroopa ja Aasia metsa ja metsa territooriumil.

Mis toitu sööb

Haugi peetakse metsteppeks ja metslindeks. Ta elab niitudes, servadel ja mägedel, põõsastega kasvanud. Mida sööb mustad rups? See lind meeldib haide, leppi ja kaskide, samuti marjade noorte pungade söömiseks. Elupaik hõlmab neoarktilist ja paleoarktilist ala.

Lindude kirjeldus

Grouse on suhteliselt suur lind, millel on suur ja tihe konstruktsioon, lühike kael ja väike pea. Kaaludes on see üle 6 kg. Kere pikkus võib ulatuda rohkem kui meeterini. Erinevus mustadest ja teistest tibutest on peened metatarsused ja ninasõõrmed. Paljudes jões on lisaks sellele ka sõrmed. Silmade ümbruses on punane rasvavärviline alasti rõngas.

Sakuraja nokk on lühike, tipust põlenud ja põhjas paks. Naelu laius on kõrgemal. Nostrid on peidetud väikeste sulgede all. Rüütel on ümarad lühikesed tiivad. Saba on kärbitud kujuga, välja lõigatud. Plumagetega kaetud lehed. Eesmised sõrmed ühendatakse käpad membraaniga. Tagumine sõrm on kõrgel positsioonil ja lehmaga pall. Nende lindude jaoks on iseloomulik dimorfism. See tähendab, et naiste ja meeste lehma värvus on erinev. Naistel on rohkem kamuflaaž ja mitte värvikas värv.

Must metskitsa sordid

Praeguseks on sugukülas perekond 17 liiki, mis on ühendatud kaheksa perekonnaga. Nende hulka kuuluvad:

  1. Harilik tavaline, Severtsov, krae.
  2. Salvestised, sageli.
  3. Sinine jõel
  4. Kanada ja tavaline must metssiga.
  5. Grouse-Kosach, Kaukaasia.
  6. Kivi, tavaline.
  7. Äge, heinamaa.

Kus on must metsik

See lind elab metsa ja metsa-astme tsooni Euroopas ja Aasias, ulatudes Püreneede idapiirkondadest ja lõpeb Ida-Mancheuris. Seda võib näha Mongoolias ja Šotimaal. Selle linde elupaigad on järgmised:

  1. Neoarktiline tsoon - Kaukaasia, tavaline, kivi, Siberi jõesaar, sarapuu, tuhkru.
  2. Palaearktiline tsoon - Kosach, tavaline, kivi, Kaukaasia must metssiga.

Neoarktilise piirkonna hulka kuuluvad vanade ja uute maailmade seisundid parasvöötmes: Euroopas, Aasias, Põhja-Ameerikas. Venemaal on kaheksa rohumaade liiki: tundra ja valge tuhkru, Kosach, Kaukaasia, tavaline, kivi, sarapuu, Siberi jõe.

Pidamise ajal ei meeldi see lind kurtlike metsapõlvedega, millel on pikad puud. Ta tõmbab aspipuid, linde, mitte pisteliselt ja jõest kaugemal, kaskimetsasid, mis on segatud põllukultuuride põllukultuuridega, väikesed metsad, servad, kus on kuivasid kohti ja marju.

Mis toitu sööb

Kui me leiame musta jõe toitu ja määratleme, mida must metssiga sööb, siis on tema toit sageli köögiviljas. Nad söövad loomasöödat, kui nad on tibud. Kuid vanuse järgi loobuvad nad loomasöödast. Suurel ja kevadel on suures koguses rohumahukas sööta. Nendel ajaperioodidel tarbivad nad palju rohu lehti ja põõsaid, pungleid, lilli, seemneid. Nad vahelduvad sõltuvalt elupaiga piirkonna geograafilisest asukohast.

Kuna marjad valmivad metsas, kasutavad nad mustikat, mustikat ja jääkarikat toiduna. Sügisel käivad väikestes karjades teraviljaväljad kaks korda päevas. Talvel külm, tume mustad peibutavad enamasti taimede võrseid, kasepunaseid, leppi, paju, heinat. Lisaks toidab see männimetsa ja kadakamarju. Noored tibud varases eluperioodis vajavad ainult loomasöödat ja söödavad mitmesuguseid putukaid, mardikaraid, rütmiharusid, sipelgaid, põõsaid, ämblikke, cicadas, sääsed ja kärbsed. Valgutoidu puhul kasvavad tibud kiiresti.

Täiskasvanud koerajuuringute seedesüsteemis peavad olema veerised, mis aitavad toidu seedimist, hävitada seda.

Pidurivool

Suured muutused nende lindude käitumises ilmuvad kohe varakevadel. Hakkuma elavamaks ja aktiivsemaks. See näitab, et praegune algab varsti. See toimub igal aastal märtsi erinevatel päevadel, sõltuvalt elupaiga piirkonna asukohast. Praeguseks on linnud korjatud metsast metsast mitu kilomeetrit kaugemal asuvaid sampelisi alasid, põõsaste heinamaadena ka haljasalasid ja säilmeid, metsa servi ja küngastikke.

Tavaliselt need kohad ei muutu ja jäävad püsima. Seepärast leiavad jahimehed lepitamise meetodi abil kiiresti saagiks. Tokovische kohal saabuvad vanad isased. Mõne aja pärast liituvad noored. Eelmise aasta tugevamad linnud osalevad koos täiskasvanud üksikisikutega tokovischis. Nõrk musta jõu seista kõrvale ja istuda äärelinnas.

Põlemisvool koosneb kahest osast. Lindude esimeses osas on puud ja seal on. See on nagu münt, mis on kuuldav mitu kilomeetrit. See heidab välja teiste lindude häält. Praeguse teise osa, mida nimetatakse chufirkaniks, kõnnib must metss, mis on maapinnal oluline, visates tagasi oma pead, puhub nende kaela ja keerutab saba.

Sel ajal on meeste seas tihedad võitlejad, kus nad näevad välja nagu tavalised kodukesed ja tekitavad teineteisele valulisi lööke. Kao mehe, kes lahinguväljast lahkus. Praeguseks kogutud isasloomade arv ulatub sageli mitusada linnudesse, kus elab palju mustad metsad. Naised tokovische'il lähevad muru servale ja ootavad võitjaid. Siis lennata seal ainult päikesetõusu ja päikeseloojanguga.

Grouse pesitsemine

Linnuvahed paiknevad kohtades, kus kasvavad looduslikud marjad: metsikud maasikad, kivimarjad, mustikad. Nad söödavad noori tibusid. Putukate munakambri paigutamise kohad valitakse põõsas suletud aladel. Väljaspool süvitsa pesa näeb välja nagu väike auk maas, kaetud sambla, sule, okste ja lehtedega. Pesa sügavus võib olla kuni 6 cm ja diameeter kuni 22 cm.

Täieliku munaraku korral võite loendada kuni 14 tükki, kuid keskmiselt on see umbes 8 tükki okreeri värvi ja tumepruunid laigud. Pakutavate munade arv sõltub sellest, kui palju vilja oli aasta. Kui munad on väikesed, tähendab see seda, et toit ei olnud piisav. Haudemine algab kohe pärast munade panemist.

Lõunapoolsetes piirkondades algab see aeg mai alguses ja põhjas mai lõpus või juuni alguses. Eriline on see, et vanad naised loovad pesad enne nooremaid linde. Kui munade munad on hävinud, on neil aega teine ​​mulda edasi lükata. Seepärast on järglaste inkubeerimise aeg musta jõedes aja jooksul märkimisväärselt pikendatud ja seda ei iseloomusta täpsed piirid.

Killus: mis on see lind?

Ta on tuttav peaaegu iga inimesega lapsepõlvest.

Nagu on teada, on must metssiga väga ilus lind, sellel on üsna eredad plumage. Niipea, kui nad ei nimetata seda põnevat ja luksuslikku lindu tavalistel inimestel: Tšernõs, kukk, Berezovik, Kosach!

Ja kuhu see elab, mis see välja näeb, kui kaua elab musta rumal ja mida see toidab?

Kirjeldus

Killus on suhteliselt suur lind. Pea on väike ja nokk on üsna lühike. Kaal varieerub vahemikus 0,6-1,5 kilogrammi. Ta on üsna kiire ja õhuke.

Värv sõltub tema soost. Isane on hõlpsasti äratuntav mustade lehestikega sinise tooniga. Ja naisel on roosakollane pruun värv musta, kollase või halli triibuga. Ta meenutab paljusid metsikukaid.

See mobiilne ja energiline lind veedab suurema osa oma elust maa peal ja talvel sageli puudes. On olemas järgmised tüübid:

Neid hoitakse enamasti pakendites (välja arvatud paaritushooaeg), kus elab umbes 200 inimest. Aktiivselt hommikul ja päikeseloojangul ja ülejäänud päeva nad eelistavad istuda päikese käes.

Jaotumine ja elupaik

See liik kuulub faasanite perekonda ja elab peamiselt metsas, metsa-astmes ja osaliselt Euroopa ja Aasia tipptasapiirkonnas. Saginapuu võib sageli leida sambist, kuna see ei vaja ainult suletud ala. Esineb kohtades, näiteks:

  • Põhja-Korea;
  • Kesk-Euroopa;
  • Põhja-Aafrika;
  • Skandinaavia riigid;
  • Hiina;
  • Šotimaa;
  • Mongoolia.

Linnud on meie riigis üsna tavalised.

Samuti on oluline öelda elustiili kohta, nimelt: must rusikas rändlind või mitte? Ei, see on istuv välimus. Pikendamisperioodil kasutab see eluruume avatud kohtades, vältides süngeid pikkade puude massiive.

Teine oluline ja huvitav omadus on see, et tegemist on talvitava lindiga. Talvel muutub tema elu. Praegu eelistab ta istub puude juures ja öösel võtab ta lume all peavarju, lumelauas sügavale tunnelile. Ja tugevate külmadega, see praktiliselt ei jõua oma varjualusest välja, välja arvatud mõne tunni tagant söötmine.

Paljundamine ja pikaealisus

Märgi aeg algab varakevadel, kui lumi hakkab aeglaselt sulama. Isased, kellel on iseloomulikud helid ja omamoodi tants, kutsuvad oma armastatud vennaskonda. Tihtipeale toimub paaritusajal võitlus.

Nad sarnanevad neile, mis sobivad bankettorkarlastele, kuid mustade kärnide puhul on kõik õnneks veel elus. See on tõeliselt hämmastav ja võrreldamatu nägemus. Saate seda isiklikult kinnitada, vaadates sellise ebatavalise protsessi video või fotot.

Mehed võtavad naiste tähelepanu juhtimiseks maksimaalse jõu. Samal ajal on need nii polügaamilised, et aretamise ajal hõõrutatakse mitu tosinat emaslooma. Ka seekord on nad üsna rumalad ja vaikivad. Kuid sellel on oma põhjused: musta jõed ei suuda libiseb mõnda aega lennata.

Pärast paaritumist lõpeb meeste "missioon" ja naised antakse üle kõik muud kohustused pesa loomiseks ja asundamiseks, munade inkubeerimiseks, edasiseks söötmiseks ja tibude kasvatamiseks.

Must rusikas elab umbes 8-14 aastat. Kuid põllukultuuride laienemisega inimeste tormiline elatis ja nende külastajate atraktiivsus jahimehel oluliselt vähendab nende arvu.

Mis toidab

Toitumise osas on see väga mitmekesine. Toit sisaldab peaaegu taimset toitu. Neile on vaja ka loomset päritolu toitu, kuid nende elu alguses. Sel ajal tarbivad nad putukaid väga suurtes kogustes.

Loomulikult sõltub toit elupaigast ja aastaajast. Kevadel ja suvel on nende lindude söötmine väga mitmekesine. Sel ajal toidab ta kask, paju, heinat, lehist, puuvilla rohupõõsaid, puuvilju, erinevaid marju. Karmides külades eelistavad nad nõelu, koonuseid, kadakamarju.

Ja sügise alguses, kui musta jõuallikas elab põldude lähedal, siis ta kõhkleb ja hirmutab aedade ja põldude sordid. Nad mõnikord kleepivad väikeste kivide ja gastrolithid (kõvad seemned). See aitab kaasa nende tavapärasele seedimisele, see tähendab, et sissetulevat toitu saab hõlpsamini tõmmata. Need veerised on eriti olulised varakevadel.

  • See on tark lind, mille kaal on ligikaudu poolteist kilogrammi toidu otsimisel, võib rippuda pikka aega tagurpidi, jõudes ligitõmbavale marjale või pungale.
  • Kui talv läheb, suureneb mustade rindade küüniste pindala, kuna sõrmede külgedel on sarvjas ääre kasv. See aitab lumel paremini liikuda.

Mis toitu sööb

Söömisharjumused.
Täiskasvanud mustad suguküpsed on üks metsas sagedamini metsas elavatest linnudest: sinist-mustad lehmarõivad, libre saba, valge peegel alumises ääres ja paksu värvi kukkhai kulmud! See on kuulus oma äärmiselt heledate värvidega suled. Harilikult asuvad segistik, kus on ülekaalus kask mets. Marjad on peamine söödajuur. Pärast külmutõmbamist külastatakse must metssiga teraviljapõldusid, kus võib leida teravilja ja talvel hakkab musta rusikaga toitma ainult kaskupungleid.

Soolise jahipidamise meetodid on erinevad. See lind koristatakse harilikult sügisel, talvel või kevadel. Metsikarjate jahipidamist nendes kohtades, kus on lubatud kevadjahtimine, peetakse üheks kõige huvitavamaks ja põnevamaks sulgede jahi, mida enamasti tehakse viinast. Suvel külastavad nad koerajuhtudega. Sügisel kütitud ulukid kütitud täidisega, eksponeerides neid puule. Talver peamine ülesanne jahimehel on lumega varjatud mustade ööde vahemaa tuvastamine. Püstol peab olema hunnik ja terav võitlus, sest mustad rümbad on haava suhtes väga tugevad.

Must metsiku välimus Isane must metssiga valge triibuga tiibal, saba "paelad" pööratakse külgedele. Naiste must metssiga on teistest jõestikest erinev tiibele valge peegel ja veidi nikerdatud saba.
Musta jõe kevadel hakkavad meeste kosachid hommikul jõududeks, kus nad jooksevad üksteise järel iseloomulike helitena: muttering ja himsimine "chufykane"; mõnikord võidelda. Huvitav, kuigi mumble on palju vaiksem kui "chufykane", saate seda kuulda palju kaugemale. Musta värvi jäävad praeguste servade ümber, nende hääl on valju rütm. Tavaliselt on nad esimesed, kes märkavad ohtu ja hüüavad hoolega hoolega kirglikku hirmulat suhete üle.

Söömine Teravilja ja marjade söödaks on must rukk, talvel on peamine sööda pungad ja kase kõrvarõngad.


Põder - Lyrurus tetrix

Kirjeldus Buturlin. Grouse on üks meie metsade kõige ilusamaid linnu. Must sinine toon, mis on kaunistatud särav punase kulmudega; tema saba on nagu lüür, sest äärmuslikud saba-sulged on külgedele tugevasti painutatud; alla valge valge peegli tiivad. Kana on kõik mitmekesine - punakas, must-pruuni triibuga.

webmandry.com

Varasel kevadel, niipea kui esimesed avad süvenevad lõunapoolsetel nõlvadel, avanevad metsade servas kusagil metsa ääres, põletamisel, kärpimisel või mägisel purdil nende musta jõe voolu. Tundub, et mõned väga suured tuvid on lennanud koos ja nüüd nad üritavad - mis muudab kõik üle. Ja musta rusikaga, kes pöörleb praegusel hetkel, jookseb, hüppab, provotseerides konkurente ja ise müristamist ja liikumist. 15-20 minutit levib noorkuude enne-dawn vaikust. Ja äkki: "chu-ffsh-fsh", "chu-ffa-s". Sellel akordil lõpeb laul. Ja mõnda aega see kõik algab uuesti.

Teterki siin, mitte kaugel. Asetseb muhketel või põõsastel. Ja aeg-ajalt koos nende viledega segavad nad rahulikku ärevust.

Hiljem lagunevad linnud paarikaupa ning mais, kuhu paigutatakse muru alla pookimata, maapinnast, põõsas asuvas rohus, 6-9 muna. Mõnikord vähem, mõnikord rohkem. Nest on maapinnas depressioon, mis on kaetud rohu sulgede ja labadega.

Haudemunad ja kasvavad tibud - emane-tädi-üks. See võtab 3-4 nädalat ja pesasse ilmub väike salakarp. Algul söödavad tibud sipelgadele, mardikadele ja vastsetele. Siis lülituvad nad järk-järgult köögiviljade menüü juurde. Täiskasvanud müratase on taimtoidulised linnud. Nende toitumise aluseks on marjad, pungad, lehed, kadakamarjad, rohu seemned, lilled.

Kuigi noorkuude ei suuda lennata, ümbritseb ema neid rohtuvärvides ja ootamatu ohu korral hüppab ta iseseisvalt vaenlasi kohtuma, üritades neid lühikestel jooksetel minema. Kuid ainult blowjob oht, tõuseb vaenlase nina all ja naaseb metsas.

Allpool on ilusad fotod mustadest.

Kuni sügiseni söödavad poegad kana. Ja talvel tuhkru kogutakse karjadesse. Siis saab neid tihti puudes näha... Üldiselt on linnud maapealsed. Kuigi nad lennata väga hästi. Maa elanike harjumused jäävad musta jõe ja talveks.

Must rusikas toidab puid, kuid nad veedavad alati maa peal. Levist või kõrge puust sukelduvad nad lumetõukeks, löövad läbi koobaste lume ja veedavad seal ööl. Ja rasked külmad ja lumetormid mõnikord veedavad mitu päeva lume all.
Grouse on kaubanduslik lind. Metsa ilusaid on kütitud kõikjal, kus leitakse: Euroopa ja Aasia metsa- ja metsatüüpi tsooni.

Videomäng: Grouse. Praegune kellaaeg. Kevadjaht maatükkidest

Loe Kasu Tooteid

Taimne pastinaak: puuviljade struktuur ja ravimtaimed, pastinaak juur

Botaaniline nimi on pastinaak.Pere - vihmavari.Rod - pastinakid.Eelkäijad - kartul, kapsas, sibulad, kurk.Valgustus on päikseline koht.

Loe Edasi

Valgevene köök - traditsioonilised rahvuslikud (rahvuslikud) retseptid roogadega fotodega

Valgevene köök või Valgevene rahvusköök on üsna omapärane. Kõigepealt on see iseloomulik kartulistele roogadele.

Loe Edasi

Toitumine veregrupi poolt: tooted ja soovitused

Ameerika Ühendriikide eelmise sajandi 90. aastatel ilmus raamat "4 veregruppi - 4 tervise viise", kirjutanud naturopathia doktor Peter d'Adamo. Ta sai peaaegu kohe bestselleriks, tõlgiti peaaegu kõigisse maailma keeltesse ja sai planeedil paljudele inimestele praktilise toitumisjuhendi.

Loe Edasi