Hulgi: foto

Surnud on sugukonda kuuluvate linnuliikide esindajad noorkalade järjekorrast, neist on kaks liiki:

  • Põllupind (Grouse)
  • Kaukaasia rästik.
Väljasarnane lend.

Põlvkonna käitumine

Looduses on mustad metsloomad naiste ja isasloomade segakarjad, kusjuures sellise karja arv võib ulatuda kakssada linnu. Mustad rusud on istuvad linnud, päevasel ajal lindud nutikalt mööda tihedaid paksusi või kiirelt maa peal. Linnud veedavad ööl põõsaste või rabamurkade all. Kui mustad noored tunnevad ohtu, nad lendavad kiiresti ja müra, käivad väga kiiresti ja manööverdavad taevas, võib kiirus jõuda 100 km / h.

Lindude käitumine sõltub hooajast. Talvel on istuv mets ja peaaegu kogu aeg puude peal ja läheb suvel, mis varjab lumetähises, muutes seal sügava tunneli. Kui külm on väga tugev, siis jääb lind peaaegu kogu aeg lumehoidlasse, lume all lendamiseks ette nähtud paar tundi. Lumetrümbad ei takista lindude kuuldavale kuuldele, nad kuulevad tähelepanuväärselt, et rebast põgeneb või jahimeeste suusatamine.

Foto meessuguust. Foto naissoost sugu. Foto rusikas. Foto rusikas. Isase väikelaste foto. Foto rusikas. Naissoost Foto meessuguust. Lendamine. Kuropery must metssiga. Kuropery must metssiga. Kuropery must metssiga.

Must rusikas toidab taimtoidudest, kevadest suve jooksul puu pungadest, lehtedest, marjadest ja hõõseseemetest toidus. Nad võivad ka tarbida väikseid putukaid, nad söödavad tibusid. Sügisel saadeti toidule toidud põllukultuuridele, mis otsisid teraviljajäätmete jääke, ja talvel olid nad räägid, kõrvarõngad ja kaskupungad, õhukesed oksad, männakud, kadakamarjad.

Skandinaavia riikides ja Venemaal on muströöviks jahimehe lemmikpall, teine ​​ainult lindude arvukalt metslast ja tuhast.

Aretus

Harjas on polügaamilised linnud, nad ei loo alalist paari. Mehed muutuvad suguvõsaks kaks aastat, naised aastas. Paaripüha hooajal suudab musta rusikaga naissoost tõelised "kukk" võitlejad korraldada, samas kui Kaukaasia musta jõedes pole praktiliselt ühtegi "paaritamist" võitlust.

Põlluparjakas (grouse) isane. Põlluparja (grouse) naissoost. Paaritamine. Mustad rusikamunad pesas. Nestling grouse. Nestling grouse. Must rusikas puuharus.

Pärast paaritamist ei osale isane kas tibude edasises saatuses - ta salvestab pesa, inkubeerib mune ja toidab tibusid naissoost. Segis võib olla kuni 13 muna sidrunist, millest 25 päeva pärast on sündinud väikelapsed, mõne tunni paariks tunniks vastsündinud vasikas võib emaga pesast lahkuda. Kümne päeva jooksul võivad linnud lennata ja kuu aega hästi lennata.

Põlluparandus

Neid linde nimetatakse ka mustadeks, nad elavad metsades, metsa-astsetel ja Euraasia steppidel. Foto näitab, et põlde on suhteliselt suured linnud, neil on väike pea ja lühike nokk. Naiste keha pikkus jõuab ainult 45 cm ja kaal on kuni üks kilogramm, samas kui mehed on märgatavalt suuremad, keha pikkus on kuni 58 cm ja kaal on kuni üks ja pool kilo.

Seksuaalne dimorfism on eriti märgatav lindude lehes. Meeste sulgede värv on hiilgavalt musta, peal, kaelal, goiteril ja alaseljana on sulgi rohelised või lillad toonid, peale ka kulmude värv on erekollane. Naiste lehestik on mitmesugune punakaspruun, ristikõrvarõnga, tumekollase ja must-pruuni triibuga. Paljudes aspektides on naissoost sulgede värv sarnane metssiga emastele, see erineb ainult tiivad valgel sulgedel ja sabal väikese ava.

Mõlemast soost ebaküpseteks üksikisikuteks on lehestik võrdselt mitmekesine must-pruuni, valge ja kollakaspruuni triibuga.

Võistluse ettevalmistamisel valmistuvad põõsaste mehed. Põlluparja isased on hajutatud. Põllupind: mees.

Kaukaasia rästik

Seda tüüpi mustadest esindajad elavad ainult Aserbaidžaani, Armeenia, Gruusia, Türgi ja Kaukaasia territooriumil. Linnud elavad nii kõrgele kui võimalik, mõnikord üle 3000 meetri kõrgusel merepinnast, ja pesitsuseks laskuvad nad veidi kuni 2600 meetrit. Oma asulate jaoks vali rododendroni, looduslike roosade, alamõõdulise kask ja kadakamõiste.

Kaukaasia rästik. Kaukaasia rästik. Kaukaasia rätsinud lend.

Kaukaasia musta jõe foto näitab selle liigi sarnasust musta jõega, erinevus on ainult üksikisikute suuruses. Meeste keha pikkus on umbes 50-55 cm ja kaal ei ületa 1100 grammi, emastel on veelgi vähem - 37-42 cm ja kaal ei ületa 950 grammi. Pikka aega oli selline mustad rümbad loetletud Punases Raamatus.

Toitumine

Üldine kirjeldus

Grouse on faasiani perekonnale kuuluv keskmise suurusega linn. Must rikas on väike pea ja lühike nokk. Isased on märkimisväärselt suuremad kui naised, 49-58 cm pikad ja kaaluvad 1,0-1,5 kg, samas kui naised on vastavalt 40-45 cm pikad ja 0,75-1,0 kg pikad. Mees on riietatud säravalt mustas leelis koos rohelise ja lilla tooniga, helepunase kulmu.

Naine on tan koos hallide, pruunide või tumeroheliste triipudega, üsna mitmekesine, niinimetatud valged "peeglid" tiibadel ja sälguga saba.

Grouse jättis oma märgi mõnede rahvaste kultuuris, näiteks alpi rahvatantsudes kasutati praeguse jõe kujutlust.

Sajand tagasi oli veel palju sugukondlikke liike, kuid kuna neil puudus puutumatus teatavate kodulindude haiguste vastu, hakkasid need järk-järgult välja saama. Praegu on Punases Raamatus loetletud ohustatud liigid Kaukaasia mustad rümbad.

Harilik mustad on tavalised Aasia ja Euroopa metsatopsil ja astmikaladel - Briti saartelt ja Alpidest kuni Korea poolsaare ja Ussuri piirkonnani. Lääne-Euroopa regioonis elab musta jõu Belgias, Taanis, Hollandis ja Saksamaal. Neid leidub ka Šotimaal, Suurbritannias, Skandinaavias. Aasias elab musta jõu väikeses piirkonnas Kesk-Aasias ja Kasahstanis, Põhja-Koreas, Mongoolias ja Hiinas.

Kuidas valida

Musta rumba värske rümp ei peaks omama mingit erilist lõhna, rindade liha peaks peal olema pime ja sees peaks olema helesinine värvus. Ideaalis ei tohiks rümba kahjustada ja ainult tiibasid saab tulistada. Kui mäng on värske, tuleb seda säilitada laiendatud kujul külmkapis umbes kahe päeva jooksul.

Kui ostate külmutatud kodulinde, peaksite pöörama tähelepanu pakendi seisukorrale. See peaks olema mehaaniliste kahjustusteta, see ei sisalda roosa jääkristalle, mis võivad viidata toote uuesti külmumisele. Selleks, et sulatada must rups, tuleb see asetada jahedasse kohta (külmik, kelder, rõdu) ja avada pakett hea õhuringluse jaoks. Kui linnu on sulanud, on soovitatav koheselt alustada töötlemist edasiseks kasutamiseks toiduvalmistamisel. Rupsi soovitatakse hoida küpsetamisel eraldi, eemal küpsetamisest, mugavatest toitudest ja piimatoodetest.

Nagu on

Musta rassi liha on lahja, pehme, väga maitsev ja toituv sisaldus. Noored mustad suguküpsetükke saab küpsetada või röstitud, ja küpsemate lindude liha on sobivam kustutada või küpsetada, sest see on veidi karm.

Garneris võib olla jõhvikad, juurviljad, suhkrumais, kõrvits, spargelkapsas ja muud köögiviljad. Terve mustad salarad võib täita spargli, seente, kreeka pähklite ja tsitrusviljadega. Mäng kasutab veini, küüslaugu, juustu ja koorekastet.

Toiduvalmistamisel

French Grouse on püha roog uusaasta ja jõulupühade jaoks.

Eurooplased tunnevad ennekõike musta röstitud lihapuppi: väikesed rümba tükid on kaunviljad hästi keedetud. Nõu muutub üsna rikkalikuks ja paksuks. Samuti on kõige sagedamini surnud liha ja rupsi puljongid valmistatud sama tehnoloogiaga nagu kodulinnud. Restoranides leiate erinevatest mustadest riisistest roogadest koosnevad röstitud sarapuupähklid või tšempioni ja koorega tühermatid.

Baškiiri köökides on mustad riivitud toidud rahvuslikud. Neid antakse alati lühikeseks - see on selline piimajook, mis rikub kehas liigset rasva.

Jahipidamise tingimustes keedetakse liha potis koos seente ja erinevate maitsetaimedega, röstitud sülitamisel või savi küpsetamisel.

Hobuste lind. Musta jõe omadused ja elupaik

Grouse - vene metsa lind

Grouse on kuulus tegelane laste muinasjutul "Fox and Grouse". Hero mõistlik, mõõdetav, omades enesekontrolli ja vastupidavust. Mida ta tõesti teab, et jahimehed, kes on õppinud oma iseloomu, kutsuvad musta raivet enda peale: Chernysh, kukk, Berezovik või Kosach. Naistel on ka palju häbelikke nimesid: must metss, killer vaal, sarapuupähkel, väike pole.

Fotodel on mustad jõesõrad - kosach

Killustiku tüübid

Tuntumad on kaks liiki, millest mõlemad peamiselt asuvad Venemaa territooriumil: mustad ja Kaukaasia mustad. Mets, steppe ja metsa-stepi tsoon on territoorium, kus elavad mustad jõed.

Kosach on paremini tuntud laialdase ümberasustamise poolest peaaegu Arctic Circle'ist ja kaukaasia mustad rannarajad on nime järgi elanud Kaukaasias, kuid selle arvukust ähvardab väljasuremine, see liik on Punase raamatu loetelus. Kaukaasia must metssarakk on väiksem kui kostüüm, suurus on veidi erinev, saba kuju on tugevam kui kumer külg.

Grouse välismaal on teada Põhja-Kasahstanis, Mongoolia läänes, Saksamaal, Poolas, Suurbritannia põhjaosas, Skandinaavias ja teistes riikides. Üks suurimatest sugulastidest on salajane jõeosa Põhja-Ameerikas, mis kaalub kuni 4 kg ja mille mõõtmed on kuni 75 cm.

Mustade kärnide lemmikkohad on põldpuidust, alamarest ja tihedad veekogud, mis on kasvanud välja avatud aladega. Saksamaal kaseele kinnitamiseks nimetatakse lind nn kasepunaseks. Varasemas asustatud metsasarjas asuvates järjestikustes avatud kohtades, kus põllumajanduse areng hakkas järk-järgult inimene kohtlema ja lindud pidid taanduma.

Mustade metsade välimus

Räst on ilus lind: must sinine-roheline toon, lüürilise kujuga saba, millel on kontrastset valget allosa, rikkalik helekollane kulmud. Valgete sulgede piirkonda mustadest jões on sageli peeglid.

Grouse-Kosach - tüüpiline selline esindaja. Saba-sulgede jaoks, nagu mustad pigistlid, sai ta teise nime. Meeste suurused ulatuvad keskmiselt 60 cm ja kaal kuni 1,5 kg. Killer-vaal on väiksem: kasvab kuni 50 cm, kaalub kuni 1 kg. Mullikate värvus on mitmekesine ja läheb punakaspruuni või halli tooni, saba on lühem.

Fotol mustade ratsakute lahing

Mustad rümbad on väikesed, nokk on lühike ja tugev. Pikad suled tiibadele, mis aitavad lendu juhtida, on teatud tüüpi rooliratas. Mustade kärnide hääled on äratuntavad, kosachid mügavad pikka aega ja valjult. Hääletu hüüab vaheldumisi kurtide himudega. Mustad kukud nagu kanad, laulude lõpus pikendavad helid. Talvel lindud on vaiksed.

Elupaik musta jõe looduses

Looduses olevad mustad rünnakud on väga aktiivsed ühiskondlikus elus, lisaks praegusele perioodile omavad nad meeste ja naiste segakarte. Karja isendite arv ulatub 200 pead. Soojal hooajal toimuv tegevus on varahommikul ja enne päikeseloojangut. Õnnelikud libedad basseerivad päikese käes, istuvad okstel.

Linnud on istuvad. Palju aega nad kõnnivad maa peal, liiguvad kiiresti ja õrnalt isegi tiheda paksusega. Siin leiavad nad toitu, tõugu ja puhata. Nad võivad ka ööbida maapinnal, põõsaste all, rabakarbadel.

Vajadusel kiiresti ja mürarikult maha võtta. Lindude lend on kiire ja manööverdatav. Haugi võib pidada võrdselt maa-linnaks ja puuliiniks. Nad veendunult liikuvad läbi puude, ööbivad sõlmedes, istuvad kindlalt isegi õhukestele oksadele, mis vaevalt oma kaalu toetavad. Maitsva kõrvarõnga otsimisel suudavad nad rippuda tagurpidi, samal ajal kui filiaal kleepub nende küünte külge.

Must rikas on suurepärane kuuldus ja nägemine, eriti mustad, kes esimest korda annavad häirivaid signaale. Käitumine on väga ettevaatlik, ohu korral võivad kosachid lennata mitu kümneid kilomeetreid. Lennukiirus jõuab 100 km / h.

Lindude eluil on hooajalised erinevused, eriti külmhooajal muutuvad. Talvine soo säilib päeval puudel, sageli kasepuudel ja lŋbi ŋpus, hakkab see varjama lume alla, sukeldumine lendu pŋrast lŋpus pŋrast ja teha sügav tunnel sellest läbi. Kurssi ja pesitsuskambrit tehakse, linde löövad lindid. Varjupaikade ettevalmistamine lumes võib valmistada järk-järgult järk-järgult, lükates luugi tiivad kuni 50 cm sügavuseni.

Fotol on naissoost soo

Tõsiste külmade ajal suureneb varjupaikade arv oluliselt. Hakk võib lume all alla sööta 1-2 tundi. Kui keegi ei häirita linde, tõmbuvad nad aeglaselt aukudest välja, minema paar meetrit ja seejärel starti. Lindude probleemiks on talv soojenemine, mis toob kaasa kooriku moodustumise, lume pesa päästmise takistused.

Lumekatte all hoidmine ei vähenda täiusliku kuulmisega huskide ettevaatlikkust. Ta kuuleb jänese hüppamist ja rebase väikest hiirt ja lindu liikumist. Kui heli ilmuvad hariliku punase põlvkonna lähedal või lumepuhku jahimehe taevast, jäävad mustad jõed end tunnelidesse ja kaovad kiiresti.

Kevadel on karjad järk-järgult katki. Harilik kipub soojenema tokovischikam, peksmist kiirtega lähemale avatud servi. Kahahhide vaenlased on piisavalt: rebased ja sabalad, metssiga ja marten, hautatud ja öökullid. Neljajalgne ja must metssiga on maitsev saak.

Suurim lindude hävitamine võimaldab loomulikult inimest. Jahimehed, olles uurinud ettevaatliku, kuid samal ajal ka usaldava lindu iseloomu, saavad korraga koguda tervet vilja. Majandustegevus: turism, marsruudid ja elektriliinid, tuulte ehitamine, - pigistatakse tavalistest kohtadest mustad peibud.

Must rasv

Toidu südames - taimne toit. Soojust hooajast saab kevadest sügisest varajaseks saiaks seemnekartulid pajuks, heinast, leppidest, mahlakohastest lehtedest ja linnuliha kirsid, mustikad, mustikad, koerarõivad ja säsi seemned. Loomatoit putukate ja väikeste vetikate kujul on ka osa nende toidust, see on eriti iseloomulik, et mustad rümbad söödavad putukatega. Tavaliseks seedimiseks linde, nagu nende sugulastel, kleepida väikeste veeriste ja kõvade seemnete puhul, mis on gastrolüütid.

Pildil naeruväärne naine lähedal

Kukkumine kipub põllukultuuride põllukultuuride kasvatamiseks. Enne esimest lund karjades, nad rändavad järelejäänud tera otsimisel. Talvel on sööda aluseks kaskpungad ja kassid. Kui neid ei piisa, siis hakkavad kergelt paksud oksad. Karmil ajal metsade must metssiga toita mänd nõelad ja mänd koonused, kadakamarjad. Kui goiter täidetakse jäätoiduga, lindud kalduvad pesu soosima oma toitu oma soojusega.

Mustade rümpade reprodutseerimine ja eluea pikkus

Kevadel algab abieluperiood ja metsade äärekivi aeg, kus nad tavaliselt üheskoos kogunevad. Jahimehed tunnevad hästi meeste kutset. Tavaliselt koguneb praegusel hetkel 10-15 inimest, kuid rahvastiku vähenemisega tekib sagedus 3-5 pead. Märgi kestus on keskmiselt aprillist juuni keskpaigani. Lõpuks katkestatakse libisevate lindude alguses.

Grouse tokovanid on looduse põnev pilt, mida kirjanduses on mitmel korral kirjeldatud. Ilusad linnud maalilise looduse taustal koos iseloomulike ülekülluslauludega loovad elava keeva katla efekti, mida saab ilmselgelt 3 km kuulda ilmata.

Kinnised pesad paiknevad hariliku varjualuse all oleva metsapaariga. Need on väikesed lehitsemisväljakud, väikesed oksad, rohi, samblad ja suled. 6-8 muna emane inkubeerib iseseisvalt 22-23 päeva. Poisid hooldavad mehed ei ole kaasatud. Mehed on monogamiidsed.

Pildil rannakarjamaal

Muna-siduriga pesa kindlustab jõeliikluse. Ta häbistab häirivalt, tõrjub pesast välja ja varitseb kiskja metsa kaugemale, kui ta ise pöördub sidurisse tagasi. Pesitsevate tibude mungad viivad teise ohutu varjupaigana. Rupja on hea ema, kes ennast hoolitseb tibude eest külmast ja röövloomade rünnakutest. Pärast nädalat üritavad noored lennata ja poolteist kuud pärast iseseisvat elu algust.

Sügisel algab üleküllistumise periood, kuid mitte nii aktiivne kui kevadel. Mongoolias on jääl on isegi talvine vool, kuid see on erakordne loodusnähtus. Looduses on mustade metsade keskmine eluiga 11-13 aastat.

Grouse Hunt

Kalakasvatus on klassikaline, pikka aega tuntud, millel on kolm peamist võimalust:

aiatüki abil;

Puurid on valmistatud kasvavast põõsast ja oksadest, mis pole kaugel varasemalt tuntud tokovischist. Jahipidamine nõuab pikka viibimist utti ja suurt vastupidavust, et linde nende tavapärasest kohast hirmutada.

Süvistust lähenemisviisist püütakse, kui see on märgistatud väikestes rühmades või üksinda. Jahimehe ülesanne on jõuda nii palju kui võimalik tema laulu perioodile. Kui on palju linde, siis üks ebaõnnestunud katse võib hirmutada kõik mustad jõed. Seetõttu kasutatakse lähenemist singlitele.

Foto-salapära salvei

Samasugune jahik sissepääsust näitab, et läheneb hobusele või paadiga rannikule, mis on valitud praeguseks. Sügisel aset leidvate mustade jäneste huntamine toimub tihti koertega ja talvel täidisega linnud. Musta rämpsu väljamõeldis on sarnaste sugulaste jaoks, kes on näinud oma pakke oma harukontorites.

Harrastust ja selle iseloomulikke omadusi tunnevad paljud loodusõpikud, kes soovivad mitte ainult jahti pidada ja retsepte teha, vaid ka metsikut, kuid ka säilitada seda ilusat ja aktiivset vene metsa linda.

Mis sööb salakat?

Pistik on "herbivore" lind, võib isegi öelda, et selle toiduse aluseks on puittoit. Lisaks mustanahale on see eelis "maitsele" olemas, välja arvatud jänestel, põderadel ja kobras. Loomulikult on toitumises toitu ja erinevusi, see on seotud peamiselt aastaajaga.

Suvel täidab see lind lehtede, pungade ja lillide taimede ja puud, nagu "delikatess", seemikud ja teravilja ja ristik. Niipea kui marjad hakkavad valmima (sama mustika-, peki-, mustika- jne), muutuvad nad kohe söödaks.

Talvel on muidugi kõik vaesemad. Külmhooajal kibuvub must metsakas ümberpunglite, lehtpuude oksade, nagu kask, haab, lepp, samuti sööb ja männiannad. Loomulikult on keha põhjas puidupõhi (haru) halvasti toidetav ja peaaegu kergesti seeditav, kuid on ka kambirakud (koore, neerud ja kõrvarõngad), mis annavad vajaliku koguse toitaineid.

Kogu selle ringlussevõtu võime on algselt topsi (mille puhul mustad rümbad saavad hambuda samade harudega) ja linnu kõhuga, mis on tegelikult sama, mis kogu kana. Mehaaniline lihvimine toimub maos või pigem peenestatakse läbi sisemise mao voldid ja samad väikesed kivid, mida lind sinna sel eesmärgil koguneb.

Ma ei saa peatada ja valgustada toitu. Tema mustad rümpasid kasutatakse reeglina tibude toitmiseks. Siin ja ant-mune, libisemeid, erinevaid putukaid ja nende vastseid. Tänu sellele kasvavad tibud kiiremini.

Ja viide: Grouse on elanik linn. Nad võivad oma elupaiku muuta ainult selle piirkonna võimetuse tõttu sööta. Aga nad tulevad tagasi õigel ajal.

Mis toitu sööb

Haugi peetakse metsteppeks ja metslindeks. Ta elab niitudes, servadel ja mägedel, põõsastega kasvanud. Mida sööb mustad rups? See lind meeldib haide, leppi ja kaskide, samuti marjade noorte pungade söömiseks. Elupaik hõlmab neoarktilist ja paleoarktilist ala.

Lindude kirjeldus

Grouse on suhteliselt suur lind, millel on suur ja tihe konstruktsioon, lühike kael ja väike pea. Kaaludes on see üle 6 kg. Kere pikkus võib ulatuda rohkem kui meeterini. Erinevus mustadest ja teistest tibutest on peened metatarsused ja ninasõõrmed. Paljudes jões on lisaks sellele ka sõrmed. Silmade ümbruses on punane rasvavärviline alasti rõngas.

Sakuraja nokk on lühike, tipust põlenud ja põhjas paks. Naelu laius on kõrgemal. Nostrid on peidetud väikeste sulgede all. Rüütel on ümarad lühikesed tiivad. Saba on kärbitud kujuga, välja lõigatud. Plumagetega kaetud lehed. Eesmised sõrmed ühendatakse käpad membraaniga. Tagumine sõrm on kõrgel positsioonil ja lehmaga pall. Nende lindude jaoks on iseloomulik dimorfism. See tähendab, et naiste ja meeste lehma värvus on erinev. Naistel on rohkem kamuflaaž ja mitte värvikas värv.

Must metskitsa sordid

Praeguseks on sugukülas perekond 17 liiki, mis on ühendatud kaheksa perekonnaga. Nende hulka kuuluvad:

  1. Harilik tavaline, Severtsov, krae.
  2. Salvestised, sageli.
  3. Sinine jõel
  4. Kanada ja tavaline must metssiga.
  5. Grouse-Kosach, Kaukaasia.
  6. Kivi, tavaline.
  7. Äge, heinamaa.

Kus on must metsik

See lind elab metsa ja metsa-astme tsooni Euroopas ja Aasias, ulatudes Püreneede idapiirkondadest ja lõpeb Ida-Mancheuris. Seda võib näha Mongoolias ja Šotimaal. Selle linde elupaigad on järgmised:

  1. Neoarktiline tsoon - Kaukaasia, tavaline, kivi, Siberi jõesaar, sarapuu, tuhkru.
  2. Palaearktiline tsoon - Kosach, tavaline, kivi, Kaukaasia must metssiga.

Neoarktilise piirkonna hulka kuuluvad vanade ja uute maailmade seisundid parasvöötmes: Euroopas, Aasias, Põhja-Ameerikas. Venemaal on kaheksa rohumaade liiki: tundra ja valge tuhkru, Kosach, Kaukaasia, tavaline, kivi, sarapuu, Siberi jõe.

Pidamise ajal ei meeldi see lind kurtlike metsapõlvedega, millel on pikad puud. Ta tõmbab aspipuid, linde, mitte pisteliselt ja jõest kaugemal, kaskimetsasid, mis on segatud põllukultuuride põllukultuuridega, väikesed metsad, servad, kus on kuivasid kohti ja marju.

Mis toitu sööb

Kui me leiame musta jõe toitu ja määratleme, mida must metssiga sööb, siis on tema toit sageli köögiviljas. Nad söövad loomasöödat, kui nad on tibud. Kuid vanuse järgi loobuvad nad loomasöödast. Suurel ja kevadel on suures koguses rohumahukas sööta. Nendel ajaperioodidel tarbivad nad palju rohu lehti ja põõsaid, pungleid, lilli, seemneid. Nad vahelduvad sõltuvalt elupaiga piirkonna geograafilisest asukohast.

Kuna marjad valmivad metsas, kasutavad nad mustikat, mustikat ja jääkarikat toiduna. Sügisel käivad väikestes karjades teraviljaväljad kaks korda päevas. Talvel külm, tume mustad peibutavad enamasti taimede võrseid, kasepunaseid, leppi, paju, heinat. Lisaks toidab see männimetsa ja kadakamarju. Noored tibud varases eluperioodis vajavad ainult loomasöödat ja söödavad mitmesuguseid putukaid, mardikaraid, rütmiharusid, sipelgaid, põõsaid, ämblikke, cicadas, sääsed ja kärbsed. Valgutoidu puhul kasvavad tibud kiiresti.

Täiskasvanud koerajuuringute seedesüsteemis peavad olema veerised, mis aitavad toidu seedimist, hävitada seda.

Pidurivool

Suured muutused nende lindude käitumises ilmuvad kohe varakevadel. Hakkuma elavamaks ja aktiivsemaks. See näitab, et praegune algab varsti. See toimub igal aastal märtsi erinevatel päevadel, sõltuvalt elupaiga piirkonna asukohast. Praeguseks on linnud korjatud metsast metsast mitu kilomeetrit kaugemal asuvaid sampelisi alasid, põõsaste heinamaadena ka haljasalasid ja säilmeid, metsa servi ja küngastikke.

Tavaliselt need kohad ei muutu ja jäävad püsima. Seepärast leiavad jahimehed lepitamise meetodi abil kiiresti saagiks. Tokovische kohal saabuvad vanad isased. Mõne aja pärast liituvad noored. Eelmise aasta tugevamad linnud osalevad koos täiskasvanud üksikisikutega tokovischis. Nõrk musta jõu seista kõrvale ja istuda äärelinnas.

Põlemisvool koosneb kahest osast. Lindude esimeses osas on puud ja seal on. See on nagu münt, mis on kuuldav mitu kilomeetrit. See heidab välja teiste lindude häält. Praeguse teise osa, mida nimetatakse chufirkaniks, kõnnib must metss, mis on maapinnal oluline, visates tagasi oma pead, puhub nende kaela ja keerutab saba.

Sel ajal on meeste seas tihedad võitlejad, kus nad näevad välja nagu tavalised kodukesed ja tekitavad teineteisele valulisi lööke. Kao mehe, kes lahinguväljast lahkus. Praeguseks kogutud isasloomade arv ulatub sageli mitusada linnudesse, kus elab palju mustad metsad. Naised tokovische'il lähevad muru servale ja ootavad võitjaid. Siis lennata seal ainult päikesetõusu ja päikeseloojanguga.

Grouse pesitsemine

Linnuvahed paiknevad kohtades, kus kasvavad looduslikud marjad: metsikud maasikad, kivimarjad, mustikad. Nad söödavad noori tibusid. Putukate munakambri paigutamise kohad valitakse põõsas suletud aladel. Väljaspool süvitsa pesa näeb välja nagu väike auk maas, kaetud sambla, sule, okste ja lehtedega. Pesa sügavus võib olla kuni 6 cm ja diameeter kuni 22 cm.

Täieliku munaraku korral võite loendada kuni 14 tükki, kuid keskmiselt on see umbes 8 tükki okreeri värvi ja tumepruunid laigud. Pakutavate munade arv sõltub sellest, kui palju vilja oli aasta. Kui munad on väikesed, tähendab see seda, et toit ei olnud piisav. Haudemine algab kohe pärast munade panemist.

Lõunapoolsetes piirkondades algab see aeg mai alguses ja põhjas mai lõpus või juuni alguses. Eriline on see, et vanad naised loovad pesad enne nooremaid linde. Kui munade munad on hävinud, on neil aega teine ​​mulda edasi lükata. Seepärast on järglaste inkubeerimise aeg musta jõedes aja jooksul märkimisväärselt pikendatud ja seda ei iseloomusta täpsed piirid.

Hobuste lind. Haugi eluviis ja elupaik

Varase kevadise saabumisega, niipea kui lumi hakkab laskuma ja mustad harilikud seemned ilmuvad, võite jälgida mustad jõed. Hoorus hakkab intensiivselt kulgema, hüppama ja valju häälema.

Nii et edastage nende rivaalitsemine meeste vahel. Need liikumised ja helid kestavad umbes 15-20 minutit. Pärast seda kuulatakse vaikse heli ja kontserdi esimene teos lõpeb.

Kuid see võtab aega ja see kõik algab. Iga lind looduses on mingil moel originaalne. Hirvlind on huvitav kõigile, alates väljast kuni erakordse käitumise juurde.

Killustiku tüübid

Neid hämmastavaid linde on mitut tüüpi. Igal neist on oma märkimisväärsed erinevused. Mõned looduses muutuvad inimeste tegevuse tõttu väiksemaks, nii et nüüd on nad usaldusväärse kaitse all.

Heinamaa

See lopsakas, nagu kõik ülejäänud tema vennad, kuulub faasanide perekonda. Näete Põhja-Ameerikas lestade musta jõe. Talvel, kui külma ilmaga hakkavad, võivad linnud kõhklemata talumajapidamistesse sattuda. Nendes kohtades suudavad nad aasta karmi ajasid ellu jääda ega kogeda probleeme toiduga.

Seda tüüpi mustadest elupaigad on kreeka pähklid, kus on palju looduslikke roosi ja kask. Paaripüha hooaja alguses muudavad nad paigutamise koht ja liiguvad pikkade heintaimede heinamaadesse.

Nestide ehitamiseks valivad lindud enda jaoks veekogude ja madala heintaimi lähedal asuvaid alasid. Mahuti ümbruse olemasolu - eeltingimus looduse mugavaks eluks. See liik 1967. aastal on loetletud Punases raamatus ja seda peetakse ohustatud.

Suur hais

Seda tüüpi mustad metsad elavad Alaska keskusest kuni Jukoneni, ulatudes Great Plains'isse. Selle linnu suurus on väike - pikkus ei ületa 49 cm ja kaal ei ulatu kilogrammi.

Teravamarjas on must surnukeha, mille keskel on sulgi pikemad kui teised. Lindi silmade vahel on tume värvi ribad. Emastel ja meestel ei ole olulisi erinevusi. Esimeste paaride värv on tumedamaks.

Suur hais

Nende lindude jaoks on otstarbekas elada madalate heintaimede juures asuvates haljasaladel, mis aitavad oma pesasid osavalt varjata. Kui metsas elab must metss, otsib ta endale ise puhastust. Sageli leidub põllumaad ja kõrtsid.

Grouse-Kosach

Need lindud on piisavalt suured. Nende elupaik on Aasia metsad ja metsateed. Kõige enam seda liiki võib leida Venemaal, Mongoolias, Kasahstanis ja Hiinas. Seda on täheldatud ka Ukraina, Valgevene, Balti riikide, Poola ja Inglismaa territooriumil.

Isastel on tavaliselt suuremad parameetrid kui naistel. Nad erinevad nende värvi poolest. Inimeste mustade ja roheliste toonide värvuses domineerivad. Naisel on see mitmekesisem, kusjuures ülekaalus on punased ja pruunid värvid. Linnud võivad kaaluda kuni 1,5 kg.

Must metss

Seda tüüpi mustadest elab Alaska, Californias, Kanadas ja Colorado linnas. Nende lindude lehestik on maalitud tumerohelises sinise ja rohelise tooniga. Nende värvide taustal pimestav kamm oranž või punane.

Lindiku rind on kaunistatud valge kohaga. Sinise tuhkru suurus on muljetavaldav. Mõnikord ületab täiskasvanud isase kaalu kilogrammi. Meeste ja naiste vahel pole värvides olulisi erinevusi. Need erinevad suuruse poolest. Nad eelistavad istuvat elu okaste metsades.

Kaukaasia rästik

Selle lindu nimi räägib iseenesest. Kaukaasia jõe elupaik asub Gruusia, Aserbaidžaani, Armeenia ja Kaukaasia territooriumil. Vali kohti, kus on kask, metsise roos. Nad peaksid olema natuke, kuid piisava hulga lindude pesade varjamiseks.

Sellise musta jõe välimus on väga sarnane mustad rümbad, vaid mõned väiksemad parameetrid. Meeste värvide domineerivad mustad värvid, naised on täis pruunid ja punased toonid.

Must metss

Teise võimalusena on selle lindi nimi ikkagi ikkagi harilik. See suur lind elab Põhja-Ameerikas ja Kanadas. Hinnates nime, lind kogu oma elu tihedalt suhelda polynya.

Seemne seemned on tema lemmik hõrgutis, nende paksudes nad eelistavad ehitada oma kodusid, samuti varjata oma vaenlased. Selle rassi liikide jaoks on soode olemasolu oluline.

Nende lindude meeste värvus on palju rikasem kui naistel. Põhimõtteliselt, nagu juba märgitud, täheldatakse seda mustrit kõigi liikide puhul. Musta värvi mustus valitsevad pruunid toonid, lahjendatud valgega.

Lindi kael on täidetud valge kraega. Unikaalne on kujutav saba, mis koosneb erinevatest suundadest kinni jäävate sulgede komplektist ja tekitab avanenud lillipunase mulje.

Sulgede peal on kaunistatud valge, nad on põhjas mustad. Väärib märkimist, et ainult meestel on selline muljetavaldav saba, et meelitada vastupidist soost.

Mustade metsade välimus

Meeste ja naiste sugukondade vahel on erinevusi. Sellega seoses on loodus teinud kõik endast oleneva seksuaalse dimorfismi oma kõrgeimal tasemel. Kõik tüdrukute isasloomad on särav ja küllastunud.

Üldiselt on see väga ilus lind, mida saate tundide kaupa vaadata. Linnul on suur ehitis, väike pea lühikese kaelaga. Maksimaalne pulbermass võib ulatuda kuni 6,5 kg. Selle pikkus võib olla kuni meeter.

Kaukaasia rassi naiselik

Lindude silmad on kaunistatud punase mittepunase nahaga. Lindude nokk ei ole eriti silmatorkav. Selle peal on silmapilk. Ja ninasõõrmed on kaetud sulgedega. Tiivad on väikesed ja on ümardatud.

Meeste atraktiivne saba on silmatorkav. Lindi jäsemed on leivaga kaetud. Naiste lehm on mõnevõrra erinev isastelt lehmast. See on väike ja mitte nii varjatud kui väliskeskkond.

Lindude elupaik ja elustiil

Tetereva võib leida Paleartsist ja Neoarctic tsooni. Need huvitavad ja atraktiivsed linnad asuvad Mancheuriast pärit Püreneede ja Idani, Šotimaa ja Mongoolia maade, Põhja-Ameerika, Aasia ja Euroopa maade vahel. Venemaal võib leida neid mitmeid tüüpe.

See on istuv lind, kuid pesitsusperioodil on see eriti hoolas, kui eluruumi ehitada. Sel ajal püüab must metssarakk üritada vältida süngete, kurtlike metsadega, kus on pikad puud.

Suurepäraselt ja mugavalt lindadel ja haavapuudel, kus on näha kaskimetsa, teraviljapõldusid, marju. Hiljuti oli neid linde staapides võimalik jälgida. Kuid põllumajanduse arenguga jättis see järk-järgult välja.

Linnud valivad oma pesade jaoks maad. Parem sellel tihedatel põõsastel või paksadel, leiab varisegu varjupaika. See juhtub, et nad lihtsalt kasutavad maapinnast süvendit.

Kodu küsimuses on kõik vastutus ainult naine. Tugeva soo esindaja ei võta vähimatki osalust. Valmistatud korpuse isolatsiooniks kasutatakse sulgi ja kuivatatud rohtu. Linnud eelistavad pakkima elu. Talvel on mustad peibud eriti tähtis kokku hoida. Naine jätab meessoost harva sellel kellaajal.

Kevadkuudel liiguvad linnud läbi puude, otsides värskeid pungleid ja võrseid. Praegu on neid huvitav vaadata. Must rumal hoiab haruga tugevat käppu ja suudab nii pikka aega kinni hoida.

Nad on istuvad ja ei ole harjunud muutustega elukohas. See on mõnede nende liikide peaaegu täielikku hävitamist põhjus, sest jahimehed ei leia neid nii raske.

Praeguse toidukorra aeg langeb kevadise alguse juurde. Nad erinevad paaridena. Kuni sügiseni hoolitseb must rups oma järglasi, inkubeerib ja hoolikalt kaitseb seda. Talvel lähemal, lindid kogunevad jälle karjades. Praegu on neid kõige sagedamini puude hulgas, kuigi mustad noorkuu peetakse maalinnudena.

Linnud lendavad hästi. Päeval valitsevad nad toitu otsides puust puu juurde ja öösel lähevad nad maha. Talvel ööbivad nad öösel lumega sügavana, säästes seega külma ilmaga. Seal nad saavad mõnda aega veeta, kui tänavatemperatuur langeb oluliselt. Kuid isegi lume all on linnud väga ettevaatlikud.

Meeste sugu koos emastega paaritumise hooajal

Nad on täiuslikult arenenud nägemise ja kuulmisega. See aitab neil ennetada ohtu. Jahutamise ajal tasub teha ühe ebaõnnestunud liikumise ja võite hirmutada kõik mustad jõed. Hirmutatud linnud tõusevad kiirelt ja mürarikalt, põhjustades segamist.

See lehm on kaubanduslik väärtus, seega on klassikaline jõesurindeja paljude jahimeeste lemmiktegevus. Selline massiline hävitamine tõi kaasa asjaolu, et mõned liigid on väljasuremise äärel ja inimkonna kaitseks võetud.

Võimsus

Harilik toitumine on kõige mitmekesisem. See sõltub linnu hooajast ja elupaigast. Toitumises domineerib suuremal määral taimtoidud. Suvel võib looma toitu temaga liituda. Ainult oma elu alguses vajab must murtud palju putukaid.

Talvel eelistavad nad puude, marjade ja nõelate pungleid. Põõsad, kes elavad põllupaikade lähedal, ilma piiranguteta ja hirmuta, pühib põllukultuuride sorte. See on eriti märgatav sügisel saagikoristuse ajal. Lindude normaalne seedimine aitab kaasa väikeste vetikate ja kõvade seemnete kasutamisele.

Paljundamine ja pikaealisus

Võite rääkida lõputult musta rusikast. See on hämmastav ja tasakaalukas vaatemäng. Mehed püüavad oma parima, et naiste kasuks võita. Nad on nii polügaamilised, et selle abieluperioodi jooksul võib väetada enam kui tosinat emaslooma.

Pärast kõiki rituaale ja lõpetatud väetamist hakkab naine hakkama kodus paranema. Mees ei aita teda selles. Nendes väljavalitud paigas, mis on röövloomadele tundmatu, valmistab naine pesa ja asub pruunides punktides 6-9 pühvli muna kohta.

Haudeaeg kestab umbes 21 päeva. Imetatavatel beebidel on paks kohev. Nad on alati oma ema kõrval, nad järgivad ja imiteerivad teda kõike. Umbes kuu aega hiljem on tibud tibud. Nende huvitavate linnade eluiga kestab 8-14 aastat.

Kui linnukas elab ja kuidas see elab: mõni kasulik teave

Haugi on suhteliselt suur faasiani perekonnale kuuluv lind, kelle elupaik on väga lai: see on mets, metsatevõte ja osaliselt Euraasia stepi. Võite kohtuda selle lindiga Vene Föderatsiooni territooriumil. Kõige sagedamini viib see istuv eluviis, mõnikord eksib toidu otsimisel. Ta eelistab elada metsa servas, suurte jõgede orus.

Nendel lindudel on mitu liiki:

  • heinamaa;
  • teravik;
  • must metssiga;
  • sinine;
  • Kaukaasia räst;
  • usulugu.

Mõned neist on inimese poolt väljasuremisjoonel ja nad on nüüd kaitstud.

Ala

Kõige tavalisem Briti saarte ja Alpide pikkune merikee Korea poolsaare ja Ussuri piirkonna jaoks.

Läänes ja Kesk-Euroopas elavad need linnud metsades, asuvad mägedes. Taani, Belgia, Hollandi põhjaranniku kõrval saate neid kohtuda. Aasias on neid linde sageli leidnud Kasahstanis, Hiinas, Mongoolias, Põhja-Koreas. Mõnes piirkonnas linde hävis täielikult mees (näiteks Ida-Sudeedimaal ei leidu mustad rütad).

Venemaa territooriumil on ka tütarlaps väga lai. Põhjas asuvad need järgmistes valdkondades:

  • Kooli poolsaar;
  • Arhangelski piirkond;
  • Komi Vabariik;
  • Tjumeni piirkond.

Lõuna elab järgmistes valdkondades:

  • Kursk;
  • Volgograd;
  • Voronež;
  • Uurali ja Samari orud.

Ida-Venemaal võib siin näha tussi:

  • Baikali põhjas;
  • Gorini ja Arguni jõgede orudesse
  • Ussuri jõe ääres.

Grouse-Kosach on sageli ka Baltimaades, Ukrainas, Poolas ja Saksamaal. Seda linda saab näha Kasahstanis, eriti selle põhjapiirkondades ja Mongoolias.

Loomulikult on nende lindude elupaik küllaltki lai. Mõnikord räägivad nad toidu otsimisel lühikese vahemaa tagant, seega elupaiga tsooni laiendades.

Kaunase maastiku suurel esindajal on piiratud elupaik: see on Venemaa (Kaukaasia), Aserbaidžaani, Armeenia, Gruusia, Türgi territoorium. Eelistab paigutada ja ehitada pesad märkimisväärsel kõrgusel, rohkem kui kaks ja pool kilomeetrit kõrgusel merepinnast ja sööda isegi kõrgemal - kõrgusel üle 3 km!

Need linnud on ka Põhja-Ameerikas, seega eelistab see kindel mandril salkhambumus. Talvel elab ta põllumajandusettevõtete lähedal, söötades oma kulul ja Tokania perioodil liigub see rohukeste paksustega.

Pärlmutteras eelistab linde Türkmenistanis asuvas Rocki mäestikus asuvas põõsastiku paksus läheduses. Okaste metsad asuvad jõesarjas.

Elupaikad

Kosachid eelistavad elada sellistes metsades, kus on avatud alasid: reeglina väikesed säilmed ja kerged metsad. Sageli asetsevad põllumajandusmaa või vee-niitude äärel, põletustel ja puhastustel. Pimedaid tihedaid metsi välditakse. Nad eelistavad kaseemeeste, harvem - heathlands ja soid. Kõige rohkem lemmikkohta, mida must metsas tahab elada, on kaskimets, pole Saksamaal seda lindude kaastunnet kutsutud kasksaks!

Varem leidsid asulad asustustingidesse, kuid põllumajandusliku arengu käigus said need maad üle mehele, kes surus tiivulike hiiglasi.

Need linnud eelistavad pesa maa peal, eriti kui valida tihedate põõsaste või paksude vahel turvaline koht. Vahel "eluruumi" jaoks valitakse väike depressioon maapinnas. Nime ülesehitus on naine, mees ei võta selles protsessis osa. Valmis "kodu" on isoleeritud sulgedega, kuiv rohuga.

Põder puhub umbes 6-8 muna ja inkubeerib neid. Umbes kuu aega hiljem, mõnikord - kolm nädalat - tibud löövad. Nende toidu esimestel elupäevadel on vastsed ja putukad. Kuid täiskasvanud linnud eelistavad taimtoidu: pungad, lehed, marjad, kadakas tuharad, lilled ja seemned.

Kaukaasia mustad sugukonnad asuvad paremini risodendroni ja loodusliku roosi paksudes, elavad väikeste kadakamõielaste ja pesitsevad madala kasvatusega kaskade puud. Pesasid asetatakse põõsadesse või heinamaa nõlvadesse, naised tegelevad munade inkubeerimisega ja järeltulijate hoolitsemisega. Munad ei ole tavaliselt rohkem kui kuus.

Nagu tavaline must metssiga, eelistavad Kaukaasia esindajad hoida karjades, talveperioodil naised kipuvad meestest kinni hoidma. Kevadkuudel ronivad linde puid, et maitsta värskeid pungasid või võrseid. Pärast pagasiruumi tugevate jalgade püünist võivad nad pikka aega rippuda. Linnud ei meeldi oma elukoha muutmiseks, mistõttu nende peaaegu täielik hävitamine oli põhjuseks: jahimehed ei olnud raskesti leidnud nende suurepäraste ilu pesade leidmist.

Välimus

Need on suhteliselt suured lindid, umbes 45 cm pikad ja kaaluvad umbes kilogrammi. Mehed - ilusad mustade sulgede omanikud, kellel on toon, silmade kohal, nagu kulme, asetatakse punased triibud. Mustad nokakesed, tume värvi küüned. Tiiva sisekülg on allvalgus ja suled valged ja kõht on pruunikas. Pulmunid punaseid tumedat värvi valgeid immutusvahendeid, nn peeglid. Juhtpulgad on mustad. Liiga udusulgede siledaks painutuseks on lind väga ilus.

Naised on välimust vähem atraktiivsed. Need on väiksemad, neid on värvitud laiguliste kollakaspruunide või hallikollaste toonidega, millel on põiksuunalised triibud. Saba pole nii ilus kui meestel ja palju lühem.

Nestlings on ka mitmekesine, nende värv sisaldab pruunid, valgeid, pruunid, kollaseid triibusid ja laigud.

Huvitavad faktid

  • Seksikas on ilmselgelt väljendanud seksuaalseid omadusi: isegi kogenematu ei sega mehi ega naisi. Naised on mitmekesised, pruunikaspruunid, harvemad - tumekollased, helid sarnanevad klammerdumisega ja mehed on mustad, rohelised või lillad läikivad, selge hääle omanikud.
  • Mustad sugukonnad eristuvad tähelepanuväärse kuulmise ja valutu nägemisega, mistõttu nad mõistavad kaugelt ohtu.
  • Mehed ei võta tibude kasvatamisel praktiliselt mingit osa. Nii pesa kui ka noorte hoolitsemisega tegelevad naised. Nad söödavad lapsi ja hoolikalt peidavad neid ohu eest. Kui emased näevad lähenevat kiskjat, suunavad nad enesele tähelepanu, pääsevad pesast välja, et sellisel viisil tibud päästa.

Eluviis

Leiab maapealse eksistentsi, liikudes puudele ainult toidu otsimisel. Kuid see lendab hästi, see võib katkematult katta kümneid kilomeetreid. Ta eelistab elada karjas, mis võib jõuda väga muljetavaldava suurusega - kuni 300 erinevat sugu.

Erilise tegevuse aeg on varahommikul või hilisõhtul.

Võimsus

Kaukaasia must metssik eelistab suve jooksul seemneid, marju, lehti ja rohtu ning talvel külmab kżlme kżlme kõrvarõngaid, pungleid, lżbi alla lżbi ka marju ja seemneid.

Kosachid on ka taimtoidulised: nad annavad rõõmu pungadele (nii kask kui ka teised puud: haab, paju, lepp, marjad (mustikad, looduslik roos, linnukese, mustikad, seemned). Mõnikord söödetakse ka putukaid, kuid see tass on tibudest levinud. linnud elavad põllul lähemale põllutöödele, et pidutseda järelejäänud teravilja pärast saagikoristust. Ebasoodsate aastate jooksul muutuvad nende toidud koonused ja männianajad, kadakamarjad.

Talvel aega

Pisarad ei lendavad soojadesse riikidesse, eelistades oma alalise elupaiga asemel talve. See lind on üllatavalt kohanenud tõsise hooajaga: elab kaskipuude kõrval, see toidab nende pungad. Ja külmas ennast kuumutatakse see lumega: see langeb lumepõõsast puust, lõhkudes läbi tõelise väikese kanali, kulmineerudes "ruumis", kus on mustad rusikad ja lähevad halva ilma. Kuigi läheneva kiskja käe all löökrihku kuulnud, tungivad tundlikud linnud koheselt ülespoole ja lendavad ära.

Väike aretamine

Keetmine algab kevadel. Mehed asetatakse metsa servale või puhastatakse ja hakkavad voolama - tegema kummalisi, meloodilisi helisid, meelitades kaaslasi. Praegu on nad väga aktiivsed: nad liiguvad kliiringu ümber, ründavad üksteise järel, püüavad ilmuda kogu oma hiilguses.

Pärast seda, kui emased jõuavad kliiresse, alustavad lahingud. Need on lindude jaoks praktiliselt ohutud, kuid nad tunduvad hämmastavad! Surnud paarid ei moodustu, üks isas võib sünnitada mitu metsikut. Pärast paaritumist muutub kogu pesa, munade ja tibude eest hoolitsemine naissoost ülesandeks.

Musta jõe ala on küllaltki lai, kuid inimeste sekkumine paljudel juhtudel tõi kaasa selle, et vahemik on vähenenud. Kõige enam mõjutas see steppi elanikke, kes sõna otseses mõttes elasid põllumajanduslikku tööd. Metslinnud tunduvad endiselt kergelt ja asuvad üsna ulatuslikul metsa ja Euroopa ja Aasia metsa ja metsa territooriumil.

Lindude must metssiga: kus see elab ja mida see toidab

Surnuk kuulub faasiani perekonnani ja on üsna tavaline lind. Kõige sagedamini võib neid lindude esindajaid näha metserva lähedal või suhteliselt suure jõe orus, kus nad elavad. Venemaal on kõige rohkem musta jõesid, neid saab ka kohtuda Euraasia vööndis, kus asuvad sambid.

Välised omadused

Hoorus on väga ilus ja üsna tohutu. Pea on nende keha suhtes üsna väike ja nokk on väga lühike. Lindude mõõtmed on järgmised:

  • Meeste kaal varieerub ühe kilogrammi ja ühe ja poole võrra.
  • Nende keha pikkus võib olla kuni kuuskümmend sentimeetrit.
  • Naiste jõu mass on vahemikus seitsesada grammi kilogrammi kohta.
  • Pikkus ületab reeglina nelikümmend viis sentimeetrit.

Hõbeda on selgelt väljendunud seksuaalne dimorfism. See tähendab, et naiste ja meeste lindude anatoomiline struktuur on erinev, arvestamata erinevusi suguelundite struktuuris.

Omavad järgmisi väliseid omadusi:

  • Meeste värv on üsna särav. Sulgede peamine värv, mis tuleb märkida, on väga ilus sära valguses, on must. Pea, kael, goiter, samuti alumine seljaosa on roheline ja mõnes kohas violetne toon. Kõhu taga on esiosa värviline: see ei ole nii roosakas, vaid rohkem pruun. Saba sulgedel on valged piigid ja need on paigutatud ebatavalisel kujul, mis on pigem ventilaator kui ventilaator. Erinevalt mustast sabast eristuvad saba-valged suled.
  • Naistel pole sellist väljenduslikku värvi nagu meestel, aga nad on ka väga atraktiivsed. Nende torsas on rohke värv. Nende suled, mille peamine värv on pruuni seguga punane, on hall, tumepruun, tumekollane ja pruun värv. Naiste must metssigade välimus on väga sarnane naissoost rümpade välimusega, kuid neid on võimalik eristada sabaga iseloomuliku rümbadest ja tiibade sulgedest valged laigud.
  • Tuleb märkida, et ebaküpsed ja veel väga väikesed lindud, nii mehed kui naised, ei erine üksteisest täielikult. Mõlemal sugupoolel on ühesugused erksad suled, millel on valged triibud ja märgised.

Musta rabade eripära on nende valjune hääl, mis naistel ja meestel on teatud erinevusi. Hobused, mis muudavad naiste suguküpset, on sarnased kana käpaga ja on teravamad ja kiiremad kui meestel. Meeste müramine pikka aega ja läheneva ohu korral muutuvad kriimishääled kurtidele ja hoiatuseks.

Tähemärk

Hõõrdsad eelistavad veeta oma aega maa peal, ent eriti külma ilmaga peavad linnud elama puude sisse. Samal kohal saavad nad toitu. Tõusmise ja liikumise viis on väga sarnane kana liikumisega. Rannakarp on jooksevana väga hea, kuid nende sammud on natuke lühemad kui kodulinnud, mida kasutatakse suuremas ulatuses liikumiseks.

Huvitav on see, et vaatamata suhteliselt suurele kaalule liiguvad linnud väga rahulikult ja raskusteta puude filiaalide suunas, mis võivad olla väga õhukesed. Samuti ei mõjuta mustade jõgede mõõtmed üldse sujuva lendiga, mis võib olla mitte ainult kiire, vaid ka pikk. Vajadusel lendavad nad mitu kümneid kilomeetreid, muutes selle ilma peatumisteta.

Musta rusikaga ei ole nii lihtne püüda: lindudel on tundlik kõrv ja terav nägemine, ning ohu korral lendavad nad kohe ohutult kaugele või lendavad kõrgesse puusse.

Linnud näitavad oma tegevust kas varahommikul, päikesetõusul või õhtul. Kui temperatuur langeb väga madalale, otsivad lindid lume all olevat peavarju, kus nad saavad soojeneda. Selleks, et mitte kuumutamata jätta asjatult, põletavad mustad sugu ainult üks kord päevas äärmiselt külmas.

Eluviis

Must rikas ei ole harjunud olema üksi, mistõttu neid hoitakse suhteliselt väikestes rühmades, kuid teadlased on leidnud ka selliseid koole, kus oli rohkem kui kakssada üksikisikuid. Sageli koosnevad need rühmad naised ja mehed sama suhtega, kuid on ka juhtumeid, kus pakendis on ainult poisid või naised. Kuid viimane on äärmiselt haruldane.

Mustadest lemmikpuuks on kase, sest see on tema pungad, mis kuuluvad linnu igapäevases dieedis. Nad veedavad suurema osa oma päevast neile ja pärast pimedat ja märgatavat jahutust linnud peidavad lume all, kus nad moodustavad mugavaid elamusi pakkuvate spetsiaalsete tunnelite. Eriti jõulistel päevadel on lindudel võimalik neid kahekümne kolm tundi hoida ja neid saab valida ainult väga kiireks einestamiseks.

Üllatavalt on mustad sugulased alati nende valvamisel ja teid ei hoita valveta. Tänu suurepärasele kuuldele teavad nad, et nad on rushingud, olgu see siis rebase liikumine lumes või inimese lähenemine. Tuvastades ohtu, lindid kohe tunglevad tunneli seinad oma suurte kehaosadega ja viivad viivitamatult kõrgesse puusse.

Kus on levinud

Nagu juba mainitud, võib enamik inimesi leida Euroopa ja Aasia metsa-stepi osades. Kui me räägime vähem ebamääraselt, siis on mustade suguküpsete vahekaugused järgmised territooriumid:

  • Alpide mäed;
  • Briti saared;
  • Korea poolsaar;
  • Ussuri piirkond;
  • Hiina;
  • Kasahstan;
  • Kesk-Aasia;
  • Mongoolia.

Mõnedes kohtades ei ela mustad metsad mitte metsadesse ega steppidesse, vaid mägine maastik. Selle põhjuseks on kliimatingimuste pidev muutus ja inimese aktiivne põllumajanduslik tegevus. Näiteks Alpide mägedes leitakse linde madalamal kui pooleteist tuhat meetrit kõrgusel, hoolimata asjaolust, et mitu aastakümmet tagasi oli nende elukoht veel palju suurem.

Kahjuks, mida laiemaks muutub inimeste tegevus, seda vähem linde jääb meie omandatud territooriumil. Lööv näide on nende peaaegu täielik kadumine Ida-Sudeedimaal.

Ka seemnete mustrid on palju väiksemates kogustes, kuid neid võib siiski leida järgmistes paikades:

  • Belgias;
  • Madalmaades;
  • Saksamaa põhjaosas;
  • Taanis;
  • Ühendkuningriigis;
  • Šotimaa;
  • Skandinaavia.

Mustade jäneste lemmikkohad on kohad, kus edukalt kombineeritakse nii kõrge taimestikku kui ka väikesi põõsaid ning läheduses asuvad puude puhtaid alasid. Suurete jõgede orudel ja soode läheduses on kõige sagedamini üksikisikud. Vältida mustad rümpasid ja tihedaid metsi.

Need lindude esindajad võivad juhtida kahte eluviisi: nii istuv kui ka teisaldatav. Mõnel põhjusel on loodusteadlased teatud aastatel aktiivselt liikunud suurema osa elanikkonnast. Võibolla see on tingitud asjaolust, et lindude arv kasvab märkimisväärselt ja nad ei saa enam selliseid tohutud rühmituste territooriumil mööda minna. Hooajatööd musta jõedade vahel täheldatakse harva ning linnud lahkuvad tuttavatest kohtadest ainult erivajaduste korral.

Mis sööb mustad rusikad

Lindude toitumine on väga mitmekesine, kuid enamus sellest koosneb taimset päritolu söödast. Mõned taimed tarbivad teatud aastaaegadel, kui on vaja teatud ainete täiendamist.

Canna, kask, lehis, lepp - kõik seda sööb kevadel must metssiga, kui neil on tugev puudus valku. Sügisel on muidugi aeg erinevatele marjadele: mustikad, mustikad ja pohlad. Kui rühm elab maa lähedal, kus on teraviljakultuurid, siis püüavad linnud seal süüa, eelistades nisu teistele teradesse.

Talvel, kui on midagi praktiliselt võimatu leida, peavad lindud kasutama kaskkardekine, eemaldama puude pehme koore, võimaluse korral sööma nõelapuid, lehise ja kadakamarju.

Chicks on kohustatud lisama rohkem taimetoitu oma toidus kui täiskasvanutel. Kuid vanuse järgi on nende vajadus putukate ja selgrootute järele märgatavalt vähenenud.

Ähvardused

Loomulikult on loomulikult mitmeid omadusi, mis aitavad neil rasketes tingimustes ellu jääda, aga sageli saavad nad mitmete röövloomade ohvriks, mille hulka kuuluvad kallid, rebased, tuhkad ja marten.

Ülaltoodud koerte perekonna esindajad löövad lume all peidetavaid linde ja viivad koheselt rünnaku alla, läbides tunneli õhuke sein. Ka sibulatest rebased külastavad väikesi tibusid. Varblad ka oma saagist õhust välja saatma ja kiirustades kiirust.

Vaatamata asjaolule, et uurimistulemuste kohaselt on röövloomade mõju musta jõedel märkimisväärselt kasvanud ja provotseerinud mõningaid muutusi nende lindude elus, see ei ole peamine põhjus elanikkonna vähenemisel. Sellel on osa ka teisest tegurist, millest esimene on inimtegevus.

Mitte ainult kontrollimatu hariliku jahtimisega on nende arvule oluline mõju, vaid ka inimese majandustegevus. Mida rohkem riike inimesed arenevad, seda rohkem probleeme tekivad mustad rümbad ja tõepoolest kõigi teiste loomadega. Inimesed lõhestavad metsasid, seadistavad elektriliinidega postid, mille kaudu igal aastal hukkub enam kui kakskümmend viis tuhat lindu. Turism mõjutab ka loodust negatiivselt.

Muutused ilmastikutingimustes aitavad kaasa ka mustade populatsioonide vähenemisele. Talvesid on mõnikord väga karmid ja mõnikord on soe ilm vahelduvaks külma ilmaga. See toob endaga kaasa väikese, kuid ikkagi tugevalt musta metsiku eluviisi, jääkruoriidi jääl.

Loe Kasu Tooteid

Kaerajahu - toote foto kirjeldus; selle kalorite ja kasulikud omadused; kasu ja kahju; retseptid, kuidas puderit valmistada; kaalulangus

Kaerajahu: omadusedKalorid: 342 kcal.KirjeldusKaerajahu on toode, mis saadakse kaera töötlemisel.

Loe Edasi

Millised tooted on kasulikud aju anumatele?

Selles artiklis arutleme, millised tooted on aju laevade jaoks kasulikud. Hea verevarustus on hädavajalik aju nõuetekohaseks toimimiseks ja hapniku transportimiseks organismis elutähtsateks organiteks.

Loe Edasi

Alkoholi sisaldavad tooted

Vene Föderatsiooni tervishoiu ja sotsiaalarengu ministeeriumi vanemdarkoloogi E. Bryuni sõnul vähene kogus alkoholi, mis siseneb kehasse kvassi, keefiini ja ravimitega, kaob väga kiiresti ja ei saa mõjutada juhtide kontrollimise tulemusi.

Loe Edasi