Rice oil kasulik omadused

Riisiõli (riisikliid) - tasakaalustatud ja selle koostis, mis on lähemal AHA toidukauba soovitustele. Antioksüdantide hulgast võib see olla ohutult asetatud teiste väärtuslike õlide hulka, nagu oliiviõli, soja ja viinamarjaseemneõli.

Foto: Depositphotos.com. Postitaja: yelenayemchuk.

Toiteväärtus

See on suurepärane looduslik aminohapete allikas, E-vitamiin ja 3 väga haruldased antioksüdandid. Need on tokoferool, orüzanool ja tokotrienool - bioloogiliselt aktiivsete ainete triada, mis aeglustavad rakkude vananemist.

  1. E-vitamiin (tokoferool ja toksotrienool). Mõlemat tüüpi vitamiin on looduslikud antioksüdandid, mis võitlevad vabade radikaalidega. Tocotrienol (TRF) on haruldane komponent kui tokoferool, kuid see on rohkem riisikliidides kui kaera- ja otrakliides. Vähendada vere kolesterooli ja vältida kasvajaid.
  2. Oryzanool on Louisiana ülikooli teadlaste seas üks tõhusaid antioksüdante, mida leiti riisikliidide õlis. Vabade radikaalide vastases võitluses toimib see rakumembraanide kaudu paremini läbitavuse tõttu C-vitamiini suhtes agressiivsemalt. Kui keha sees, vähendab see element kolesterooli sünteesi taset maksas, normaliseerib menstruatsiooni, vähendab menopausi ajal ebameeldivaid sümptomeid.
  3. Fütosteroole ei seostata teadlaste poolt antioksüdantidega, vaid nad on ka väga kasulikud ja rikkalikud riisikliidõlist. Hiljutised uuringud kinnitavad nende efektiivsust võitluses kolesterooli, erinevate põletike, kiiresti kasvava vähi jne vastu. Kujutlege, et riisikliide õlides on 27 fütosterooli!

Ravimi omadused

Detoksikatsioon

Riisikliid õli aitab puhastada mürgiseid aineid. Vastavalt Reesi Ülikooli töötajate kinnitustele võitleb see aktiivselt võitluses vabade radikaalide aktiivsusega.

Lisaks sellele selles tootes ei leidu küllastunud rasvu ega hüdrogeenitud õlisid. Ainult ruumi tervislike rasvhapete jaoks, mis ka südame jaoks tervendavad.

Südamike jaoks

Ameerika Ühendriikide kliinilise toitumise ajakirjas (jaanuar 2005) ja Toidu ja keemilise toksioloogia ajakirjas (mai 2005) leiduvad ka teadlaste tööd, mis on seotud riisiseemne mõjuga kolesteroolile.

Vähi kaitse

Esialgsed uuringud kinnitavad, et riisiseemne pikaajaline tarbimine vähendab onkoloogilisi riske. Arstid seostavad seda efekti TRF-i sisuga, mis kaitseb vabade radikaalide ja muude toksiinide vastu. Selle valdkonna täiendavad uuringud peaksid selgitama õli vähivastaseid omadusi.

Kosmeetilised omadused

Jaapani naised tunnevad riisiseemne kosmeetilist võimsust: see tasandab ja valgendab nahka, muudab selle päikesepõletuse suhtes vähem tundlikuks.

Toode sobib ka kuivadele, rabetele, vananemiseta juustele ja kaitseb neid varase vananemise eest. Omega-3 ja omega-6 rasvhapped riisikliimide koostises - hea juuste väljalangemine ja enneaegsed hallid juuksed, usaldusväärne kaitse päikese eest.

Kui kasutate tihti kuuma stiile tooteid, ei saa te ilma riisikliidide õli taastamisvõimsust teha. Vitamiin E oma koostises "blokeerib" kahjustatud näpunäiteid, kaitseb juukseid toitainete kao eest. Pole üllatav, et tootjad lisavad sageli head stiilitooted.

Teised inositooli allikad hõlmavad õllepärmi, maksa, veise aju ja südant, rosinaid, greipfruit, lima-oad, melonid, maapähklid ja kapsas.

Kulinaarsed omadused

Sobib salatite ja küpsetamiseks. Seda saab kasutada praadimiseks, sest see ei jäta ekstra ja stabiilse põletuse maha. Vähem suitsetamine, mis tähendab, et kuumtöötlemisel on rasvhapete minimaalne purunemine, et teised söödavad õlid "pahtuvad".

Kui olete riisiseemne kasulikke omadusi läbinud, on aeg seda müüa leida. Lisaks sellele saab seda säilitada aastaid, ilma et kaotataks ravivaid omadusi.

Rice õlist kasu ja kahju, kuidas võtta

Paar aastat tagasi oli riisiõli, mille kasulikud omadused ei olnud mingil juhul halvemad kui oliivid, mais või seesam, oli populaarne ainult Aasia kontinendil. Kuid täna on see üsna laialt kasutatav koduses toiduvalmistamises, meditsiinis ja isegi kosmeetikas. Pärast selle artikli lugemist mõistate, miks see toode on nii kasulik.

Paar sõna tootmistehnoloogia kohta

Tuleb mõista, et taimeõli (riisi) valmistamine kodus on peaaegu võimatu. See ainulaadne toode, millel on nõrk iseloomulik lõhn, on õline kollane vedelik. See on saadud mitte teralisest ise, vaid kliidest, mis enne pakendamist kooritakse. Tootmisprotsessis surutakse kuldkollane kiht, mis asub südamiku kaitsekihi vahel, ja pressitakse külma.

Mis kuulub riisiõlisse?

Seda väärtuslikku toodet peetakse üheks paljude toitainete, sealhulgas A, E, B ja PP vitamiinide parimaks allikaks. Analoogselt teiste taimsete õlidega on see selliste rasvhapete rikas oleiinhape (umbes 46%), linolee (umbes 36%) ja linoleenhape (mitte rohkem kui 1%). Lisaks sisaldab see piisavas koguses skvaleeni, tokoferooli, gammaorüsonooli ja tokotrienooli. Kõiki neid aineid peetakse headeks antioksüdantideks, mis kaitsevad inimeste tervist vabade radikaalide kahjuliku mõju eest.

Lisaks sellele on riisiseemneõli, mille omadused on tingitud suurest steariin- ja palmitiinhappe sisaldusest, kasulik mõju vere kolesterooli tasemele. Ja põletikuvastast toimet selgitab fütosteroolide sisaldus selle toote koostises. Need ained ei kahjusta mitte ainult kantserogeene, vaid aitavad kaasa ka naha regeneratsiooni omaduste parandamisele, vee tasakaalu normaliseerimisele ja rakumembraanide tugevdamisele. Samuti on oluline, et selle toote koostises ei esineks lisandeid, mis võiksid põhjustada allergilist reaktsiooni.

Rice oil: kasulikud omadused ja vastunäidustused

See toode on ainulaadne koostis, mis eristab seda teiste taimeõlide taustal. See on soovitatav inimestele, kes kannatavad naha, onkoloogia ja südame-veresoonkonna haiguste all. See takistab healoomuliste ja pahaloomuliste kasvajate arengut, aeglustab naha intensiivset vananemist, vähendab kolesterooli, taastab vereringet ja tugevdab immuunsüsteemi.

Tänapäeval tarbib üha suurem arv riisiõli. Vastunäidustused selle erakordselt väärtusliku toote kasutamisele on piiratud üksikute talumatusteni. Samuti ei tohiks seda lisada seedetrakti probleemidega inimeste toidule. Teisisõnu, seda ei saa kasutada pankreatiidi, koletsüstiidi, gastriidi ja peptilise haavandi ägenemise ajal.

Kuidas seda toiduvalmistamisel kasutatakse?

Kvaliteetne riisiseemne, mille kasulikke omadusi ja vastunäidustusi kirjeldatakse ülalpool, on paks viskoosne konsistents. See võib märkimisväärselt parandada saiakesi ja salateid maitset. Tulenevalt asjaolust, et pärast selle püsimist ei põle, kasutatakse seda aktiivselt liha küpsetamiseks.

Muuhulgas peetakse seda dieettooteks. Kalorriisisõli on ainult 884 kala / 100 grammi.

Kasutamine meditsiinis

Tänu selle toote ainulaadsetele omadustele on see paljusid haigusi raviks aktiivselt ja üsna edukalt kasutatud. Niisiis, riisõli annab immunomoduliruyuschy, regeneratiivse ja põletikuvastase toime. Kuid üks selle peamistest eelistest on täpselt hüpoallergeenne.

Riisikliidest toodetud õli aitab kõrvaldada toksiine. E-vitamiin, mis on selle osa, pärsib vabade radikaalide aktiivsust, samas kui rasvhapped on kasulikud kardiovaskulaarsüsteemile.

Kasutamine kosmeetikas

Selles piirkonnas on eriti hinnatud riisiseemnetega kaitstud, tugevdavaid, taastavaid ja noorendavaid omadusi. Jaapani naised hindasid selle toote esimest kosmeetilist võimsust. Nad on hästi teadlikud riisiseemne silumis- ja valgendavast mõjust. Lisaks sellele saab toodet kasutada homogeense hügieenilise seebi valmistamiseks, mis sobib optimaalselt nahahoolduseks.

Puhtat riisõli saab kasutada mitte ainult sõltumatu kosmeetikatootena. See lisatakse tihti maskide ja öö kreemide koosseisu. See imendub imemist nahasse, jätmata sellel vähimatki märki õline läige.

Seda toodet kasutatakse edukalt mitte ainult näohoolduse, vaid ka käte jaoks. Küünteplaadi tugevdamiseks masseerige seda piisavalt põhjalikult, kasutades riisikliidist valmistatud õlisid.

Seda toodet kasutatakse aktiivselt juuste ilu ja sära taastamiseks. Selleks, et lohud oma endise tervise juurde tagasi tuua, piisab korrapäraselt ühe munakollase valmistatud maski, kahe supilusikatäie majoneesi ja ühe supilusikatäis riisiveeni. Saadud segu kantakse juustele, mis suurema efektiga ümbritsetakse rätikuga. Tunnine hiljem mask pestakse sooja veega ja korrapärase šampooniga.

Ilu retseptid, kasutades riisiõli

Nagu eespool mainitud, on see toode igat liiki kosmeetikavahendite osa. Need, kellel pole võimalust osta kallid pehmendusmaski ja kreeme, võite neid ise ette valmistada. Praeguseks on palju koduseid retsepte, mis sisaldavad riisiseemneõli.

Massaaži korral sobib see toode, mis on valmistatud selle toote ja virsiku seemneekstrakti lisamise teel, kõige paremini.

Lahtiste juuste jaoks saate õrnalt puhastada maski. Selle valmistamiseks peate 10 ml riisiseemne ja 200 ml keefiini segule lisama ühe munakollase. Saadud massi kuumutatakse 37-38 kraadi võrra ja asetatakse lokkidele. Maksimaalse võimaliku efekti saavutamiseks on soovitatav mähkida polüetüleenist pea ja mähkida rätikuga. Hoidke maski vaja vähemalt tund. Pärast seda aega peate peast peast sooja veega ja tavalise šampooniga, mis sobib teie juuste tüübiks.

Kuiva ja pidevalt lehemate käte nahkade omanikele on soovitatav määrida see üsna ebatavalise vahendiga, mis koosneb riisikliidide õlikastest, pähkeliekstraktist ja aloeest. Selle huvitava kompositsiooni juurde saate lisada vaid mõne tilga lavendli ja bergamotiõlist. Segu tuleb korralikult hõõruda käte nahka, unustamata küüneid ja küünenahku. Sellel töövahendil on antiseptiline, toitev ja niisutav toime. Need, kes soovivad säilitada küünte jõudu ja ilu, võivad soovitada hõõruda puhtast riisikliidast õli nende hulka iga nädal mitu nädalat.

Hea ettevalmistatud segu, mis koosneb 20 ml riisiseemaldusest, 10 ml jojoba ekstraktist ja kakaost, on suurepärane alternatiiv ostetud öökreemile. Selleks, et anda tootele meeldiv lõhn, võite lisada mõne tilga roosa või piparmündi eetri.

Riisiõli: ülevaated

Need, kes on seda kasulikku toodet juba hindanud, on veendunud selle kasulikes omadustes. Paljud koduperenaised asendasid neid edukalt taimeõli. Ja naised, kes lisavad seda koduste kosmeetikompositsioonide koostisesse, väidavad, et see mitte ainult toonib, toidab ja niisutab nahka, vaid pingestab ka näo kuju. Paljud daamid väidavad, et riisiõli baasil valmistatud kehakoorimine võimaldab teil vabaneda tselluliidist, stimuleerib vereringet ja parandab tunduvalt naha seisundit.

Siiani on vähe teada riisiseemne õli, mille kasulikke omadusi ja vastunäidustusi on teadlased paljudes uuringutes tõestanud. See sisaldab palju olulisi keha aineid, mida kasutatakse rahvapärases retseptides ja kodu kosmeetikas.

Mis on riisiõli?

Vähesed inimesed teavad ja on proovinud riisiõli, kuid Aasia riikides on see toode väga populaarne. See on toodetud pruunikihist, mis paikneb südamiku kaitsva kile vahel. See on värvitud kuldse värviga ja sellel on köögivilja aroom. Riisiõli on toode, mis saadakse pärast tuumade pressimist ja külmpressimist. Oma omaduste poolest ei ole see nii palju halvem, vaid ületab mõned taimeõlid. Riisi iduõli peetakse kasulikuks.

Riisiõli - kasulikud omadused

Teadlaste arvukad katsed on osutunud paljude kasulike omaduste olemasolul:

  1. Riisiõli peetakse efektiivseks ravimiks südame ja veresoonkonna seisundi nõuetekohaseks toimimiseks. Regulaarse kasutamise korral saate vähendada tõsiste haiguste tekkimise ohtu.
  2. Aitab vältida kasvajate arengut, sest see kaitseb keha kantserogeenide ja vabade radikaalide negatiivsetest mõjudest.
  3. See puhastab keha raskmetallidest, toksiinidest ja muudest kahjulikest ainetest.
  4. Tugevdab kollageeni tootmise protsessi ja küllastatakse rakud vitamiinidega.
  5. Toode on allergiavastane, seega võivad teised õlid allergiat kasutada. Seda saab anda ka väikelastele.

Roseõli kosmeetikas

Erinevaid õlisid kasutatakse laialdaselt kosmeetilistes otstarbeks ning riisikoogid ei ole erandiks. Seda saab võtta eraldi juuste ja naha hooldamiseks ning ka erinevate segude lisamiseks. Riisiõli kasutatakse kosmeetikatoodetes ja selleks, et suurendada olemasolevate toodete tõhusust, peate neile lisama mõned tilgad õli. Enne selle toote kasutamist katsetage allergiaid, pange väike randme tagakülg.

Riceõli juustele

Naturaalne toode mõjutab juuste seisundit soodsalt, andes talle pehmuse ja sära ning niisutades. See kaitseb päikese negatiivsete mõjude eest. Riceõli juustele on kasulik, kuna see stabiliseerib näärmete aktiivsust ja vähendab rasvasisalduse suurenemist. Sellega toetav massaaž kaitseb kõõma, tugevdab juukseid, eemaldab õrnust ja lõhenenud otsad. Jätkuvas kasutamises muutuvad kiud kuulekad ja terved.

  1. Riisiõli hõõruda peanahasse.
  2. Seadistage tsellofaan üleval ja soojendage. Protseduuri kestus on 30 minutit ja seejärel pesta toote šampooniga.
  3. Sa pead tegema 2-3 istungit nädalas.

Riceõli näole

Toode on oma kompositsioonis ainulaadne ja soovitatav kosmeetilistel eesmärkidel, kuna see kaitseb nahka UV-kiirte negatiivsetest mõjudest, muudab selle pehmeks ja sametseks ning parandab ka elastsust. Efektiivne riisikoorte õli, sest see toode on looduslik antioksüdant. Ta võitleb vabade radikaalidega, aeglustab sellega vananemisprotsessi. Õli taastab epidermise ja sellel on kerge valgendav toime.

Mask rasusele nahale

  • riisiseemneõli - 1 spl. lusikas;
  • Nelk eeter - 2 tilka;
  • Lavendeli ester - 2 tilka.
  1. Segage kõik koostisained ja kandke näole 15 minutit.
  2. Seejärel eemaldage jäägid paberrätikuga.

Mask kuivale nahale

  • banaan - 0,5 tk;
  • kaerahelbed - 1 spl. lusikas;
  • riisiseemne - 2 tl;
  • munarakk - 1 tk
  1. Koorke kartuliga kartuliga banaan. Lisage ülejäänud koostisosad ja segage kuni sujuvaks.
  2. Kandke segu näole 15-20 minutit. Jääki eemaldage niiske lapiga ja peske.

Riisi kehaõli

Kosmeetikatarbeks ei kasutata riisiõli mitte ainult juuste ja näo hoolduseks, vaid ka muudeks kasulikeks protseduurideks:

  1. Soovitatav on seda kasutada kogu keha massaažiks. Selle efekti tõhustamiseks segage virsiku-põhise riisiõli nahale.
  2. Talvel on oluline hoolitseda käte naha eest, kuna see sageli kuivab ja helbed. Soovitav on lisada mõned tilgad lavendeli eetri ja bergamoti riisiõli.
  3. Võite lisada mõne tilga õli tervenemisvanni. Seanss peaks kesta 15-20 minutit.
  4. Tselluliidiga toimetulemiseks võite valmistada puhastust. Lisage meriseale supid riisiõli ja paar tilka musta pipart. Kandke segu niiske kehaga ja massaaži. Loputage jaheda veega.

Riisiõli - kahju

Teadlased on läbi viinud uuringud ja tuvastanud inimestele mitmeid ohtlikke hetki:

  1. Kuna see toode on saadud kliidest, tuleb arvestada arseeni olemasolu nendes, mis suurtes kogustes kasutamisel võivad põhjustada olulist kahju organismile. Pidage meeles, et päevaannus ei tohi ületada 100 g
  2. Riisiõli sisaldab oomega-6 ja 3, mis on kasulikud, kui nad sisenevad kehasse suhtega 1: 1. Sama toote puhul on see erinevus 15: 1. Selle summa tasakaalustamiseks peate lisaks võtma Omega-3, vastasel korral võib õli korrapärase kasutamise korral olla tervisele ohtlik. Kui suur hulk Omega-6 siseneb kehasse, suureneb vähktõve tekke oht.
  3. Kirjeldades, milline on riisiseemne õli, selle toote kasulikud omadused ja vastunäidustused, tuleb märkida, et seedetrakti haiguste süvenemist ja toote individuaalse talumatuse tuvastamist ei soovitata kasutada.

Riisiõli (riisikliid) - tasakaalustatud ja selle koostis, mis on lähemal AHA toidukauba soovitustele. Antioksüdantide hulgast võib see olla ohutult asetatud teiste väärtuslike õlide hulka, nagu oliiviõli, soja ja viinamarjaseemneõli.

Foto: Depositphotos.com. Postitaja: yelenayemchuk.

See on suurepärane looduslik aminohapete allikas, E-vitamiin ja 3 väga haruldased antioksüdandid. Need on tokoferool, orüzanool ja tokotrienool - bioloogiliselt aktiivsete ainete triada, mis aeglustavad rakkude vananemist.

  1. E-vitamiin (tokoferool ja toksotrienool). Mõlemat tüüpi vitamiin on looduslikud antioksüdandid, mis võitlevad vabade radikaalidega. Tocotrienol (TRF) on haruldane komponent kui tokoferool, kuid see on rohkem riisikliidides kui kaera- ja otrakliides. Vähendada vere kolesterooli ja vältida kasvajaid.
  2. Oryzanool on Louisiana ülikooli teadlaste seas üks tõhusaid antioksüdante, mida leiti riisikliidide õlis. Vabade radikaalide vastases võitluses toimib see rakumembraanide kaudu paremini läbitavuse tõttu C-vitamiini suhtes agressiivsemalt. Kui keha sees, vähendab see element kolesterooli sünteesi taset maksas, normaliseerib menstruatsiooni, vähendab menopausi ajal ebameeldivaid sümptomeid.
  3. Fütosteroole ei seostata teadlaste poolt antioksüdantidega, vaid nad on ka väga kasulikud ja rikkalikud riisikliidõlist. Hiljutised uuringud kinnitavad nende efektiivsust võitluses kolesterooli, erinevate põletike, kiiresti kasvava vähi jne vastu. Kujutlege, et riisikliide õlides on 27 fütosterooli!

Riisikliid õli aitab puhastada mürgiseid aineid. Vastavalt Reesi Ülikooli töötajate kinnitustele võitleb see aktiivselt võitluses vabade radikaalide aktiivsusega.

Lisaks sellele selles tootes ei leidu küllastunud rasvu ega hüdrogeenitud õlisid. Ainult ruumi tervislike rasvhapete jaoks, mis ka südame jaoks tervendavad.

Südame tervise American Heart Association (AHA) soovitab teie toitumist korraldada nii, et keskmine rasvasisaldus on 30% kogu toidust. Nendest rasvadest peaks 30% sisaldama küllastunud rasvu, 33% polüküllastumata (niinimetatud rasvhapped) ja 37% monoküllastumata rasvhapete puhul.

Selle toote oluliseks kasulikuks omaduseks on üldkolesterooli, sealhulgas madala tihedusega lipoproteiini ja triglütseriidide taseme vähendamine 20% võrra. Sellised järeldused jõudsid Itaalia teadlastele eksperimentide seeriasse. Tulemused avaldati 2005. aastal "Toiduuuringute tegelikud teemad". Kirjeldatud mõjud on väga olulised kardiovaskulaarsete haiguste ohu vähendamisel.

Ameerika Ühendriikide kliinilise toitumise ajakirjas (jaanuar 2005) ja Toidu ja keemilise toksioloogia ajakirjas (mai 2005) leiduvad ka teadlaste tööd, mis on seotud riisiseemne mõjuga kolesteroolile.

Esialgsed uuringud kinnitavad, et riisiseemne pikaajaline tarbimine vähendab onkoloogilisi riske. Arstid seostavad seda efekti TRF-i sisuga, mis kaitseb vabade radikaalide ja muude toksiinide vastu. Selle valdkonna täiendavad uuringud peaksid selgitama õli vähivastaseid omadusi.

Vaata ka: rapsiseemneõli kasu keha jaoks.

Jaapani naised tunnevad riisiseemne kosmeetilist võimsust: see tasandab ja valgendab nahka, muudab selle päikesepõletuse suhtes vähem tundlikuks.

Toode sobib ka kuivadele, rabetele, vananemiseta juustele ja kaitseb neid varase vananemise eest. Omega-3 ja omega-6 rasvhapped riisikliimide koostises - hea juuste väljalangemine ja enneaegsed hallid juuksed, usaldusväärne kaitse päikese eest.

Kui kasutate tihti kuuma stiile tooteid, ei saa te ilma riisikliidide õli taastamisvõimsust teha. Vitamiin E oma koostises "blokeerib" kahjustatud näpunäiteid, kaitseb juukseid toitainete kao eest. Pole üllatav, et tootjad lisavad sageli head stiilitooted.

See maagiline toode sisaldab inositooli või inositooli - vitamiinisarnast ainet, mis kaitseb karvanääpsu tervist rakulisel tasemel. See on eriti kasulik naistele, kellel on luksuslikud pikad juuksed.

Teised inositooli allikad hõlmavad õllepärmi, maksa, veise aju ja südant, rosinaid, greipfruit, lima-oad, melonid, maapähklid ja kapsas.

Sobib salatite ja küpsetamiseks. Seda saab kasutada praadimiseks, sest see ei jäta ekstra ja stabiilse põletuse maha. Vähem suitsetamine, mis tähendab, et kuumtöötlemisel on rasvhapete minimaalne purunemine, et teised söödavad õlid "pahtuvad".

Hea riisisõli on paks ja viskoosne, parandab küpsetamise maitset, vähendab kolesterooli tarbimist ja hoiab ära seedetrakti kahjulikud oksüdatiivsed protsessid. See talub kõrgeid temperatuure (kuni 254 kraadi) ja toidab ka palju vähem rasva.

Kui olete riisiseemne kasulikke omadusi läbinud, on aeg seda müüa leida. Lisaks sellele saab seda säilitada aastaid, ilma et kaotataks ravivaid omadusi.

Loe samuti: arbuusõli kasulikkus ja oht.

Riisiõli saadakse riisikliidest ja idarassist riisi teradest. See on suurepärane taimne õli, millel on unikaalsed tervendav omadused. Riisiõli koostis on sarnane maisiõli, see on rikas vitamiinide, küllastunud ja küllastumata rasvhapete, antioksüdante, mis muudab selle suurepäraseks vahendiks, mis aitab meie tervist säästa. Sellel on kollane värv ja kerge looduslik lõhn. Kuigi riisiseemne on vähem tuntud kui näiteks oliiviõli, seesamise või jojoobiõli, kasutatakse seda laialdaselt toidu valmistamisel, meditsiinis ja kosmeetikas. Tavaliselt kasutatakse seda segude koostises koguses mitte rohkem kui 40%.

Riisiõli koostis

Rice oil on rikas vitamiinide A, E, PP ja B rühma vitamiinide suhtes. Enamik neist on E-vitamiin, mida tuntakse ka noorte vitamiinina. Nagu paljudel muudel looduslikel õlidel, sisaldavad riisikliidid palju rasvhappeid. See sisaldab umbes 46% oleiin (Omega-9), umbes 36% linoleet (Omega-6) ja umbes 1% linoleenhape (Omega-3) happed. Riisi õlist küllastunud rasvhapete seas on palmitiin ja steariinhape. Sellel kompositsioonil on kasulik mõju kolesterooli tasemele veres ja tänu E-vitamiini rohkusele on see ka võimas antioksüdant. Rice oil sisaldab ka tokotrienooli, gammaorüsonooli, tokoferooli ja skvaleeni. Need ained on suurepärased antioksüdandid, mis võitlevad vabade radikaalidega, kaitsevad tervist nende hävitavatest mõjudest, pikendavad noori ja takistavad paljude haiguste arengut.

Samuti kuuluvad riisiseemne fütosteroolid. Need ained võitlevad kantserogeenide vastu ja avaldavad nahale kasulikku mõju - need tugevdavad rakumembraane, normaliseerivad vee tasakaalu, suurendavad naha taastavaid omadusi haavetes ja põletustes ning neil on põletikuvastane toime.

Kasulikud omadused riisikliid õli

Rikasõli kasulikel omadustel võib pikka aega rääkida. Tänu neile on seda aktiivselt kasutatud meditsiinis ja kosmeetikas. Selle meditsiinilisi omadusi on uurinud WHO ja American Heart Association. Uuringud on näidanud, et see on suurepärane toidutoode, mida peavad sööma kõik, kes hoolivad oma tervisest. See on madala kalorsusega toode, mis sisaldab tohutul hulgal vitamiine, happeid ja antioksüdante.

Selle õliga gamma-orüzanooli sisalduse tõttu on see suurepärane kaitsevahend UV-kiirte eest. Fakt on see, et gamma-orüsanool põhjustab ensüümi türosinaasi tootmist, mis omakorda takistab päikesevalguse levikut naha kihtidesse ja melaniini pigmentatsiooni protsessi. Seetõttu kasutatakse päikesekaitsevahendite ja muude kosmeetikatoodete valmistamisel tihti riisiõli. Olulised on ka selle allergilised omadused. Rice õlit võivad kasutada kõik, sealhulgas väikelapsed.

Samuti sõltuvad riisiseemne kasulikud omadused suuresti erinevate rasvhapete sisaldusest. Nii sisaldab see umbes 25% palmititinhapet, millel on kasulik toime nahale. See suurendab epidermise ülemiste kihtide võimet toitaineid imenduda, aktiveerib elastiini, kollageeni ja hüaluroonhappe sünteesi, mille tagajärjeks on naha rakkude kiire taastumine, selle tugevdamine ja noorendamine.

Väga palju oleiinhappe riisikliidest õlis - umbes 50%. See aitab kaasa lipiidide ainevahetuse aktiveerimisele, naha niiskuse säilimisele ja epidermise barjääri funktsioonide taastamisele. Oleiinhape suurendab teiste ainete imendumist naha alla. Rice oil sisaldab ka ligikaudu 47% linoolhapet. Sellel on põletikuvastane toime, millel on teatavates nahahaigustes positiivne toime. See aitab ka taastada epidermise barjäärifunktsioon, parandada lipiidide ainevahetust, siduda epidermise struktuuri, säilitada niiskust nahas. See aitab taastada normaalset veetasakaalu kõigil epidermise kihtidel, on suurepärane UV-filter.

Gammaorüzanooli sisalduse tõttu riisiseemnes on see looduslik aine positiivne mõju gastriidile, peptilisele haavandile, ärritatud soole sündroomile, menopausi sümptomitele ja kõrge kolesterooli sisaldusele veres. See aitab vähendada halva kolesterooli taset ja tõsta hea kolesterooli taset. Samuti on soovitatav võtta riisilist õli kardiovaskulaarhaiguste all kannatavatele inimestele.

Riisiõli kasutamine

Nagu juba mainitud, on riisiõli mitmesuguseid rakendusi. Uuring nende ravimite omadused ja tegelevad WHO ja USA uurimiskeskused. Kuid see sai kõige populaarsemaks Jaapanis, Indias ja teistes Aasia riikides. Ainult Jaapanis müüakse igal aastal ligikaudu 80 tuhat tonni ilusat toodet. Riisiõli ekstraheeritakse õhukese pruuni värvi kihist, mis asetseb tera ja selle tuumaga kaitsekile vahel. Toitainete tarnimine selles kihis on hämmastav, see on tõeline vitamiinipomm, mis aitab paljude haiguste korral. Gamma-orüzanooli, skvaleeni, rasvhapete ja E-vitamiini ebatavaline kombinatsioon meelitas teadlasi kogu maailmas. Selle kombinatsiooni tõttu on riisiõli hea antioksüdant. Võib-olla tulevikus moodustab riisiõli ühe kasvajavastase ravimi alust. Nende jaoks, kes soovivad praegu selle toote ravimite omadusi ära kasutada, võib küpsetamise ajal olla soovitatav riisiõli kasutada.

Raisiõli lisatakse salatile sageli. See annab toidule meeldiva soolase lõhna ja maitse. See on suurepärane ka praadimiseks. Riceõlis hautatud praetud liha või köögivili omandab ebatavalise maitse. Nüüd on paljudest Aasia restoranidest üle selle konkreetse õli. Seda kasutatakse sageli liha, mereandide ja köögiviljade praadimisel, kasutades selleks "praadimismeetodit". Võrreldes teiste taimeõlidega on riisiseemne kõrgemate temperatuuride suhtes vastupidavam. Seepärast säilitab see enamuse toitaineid nõudepesumasinate kuumtöötluses. See on ka toidutoode, võrreldes teiste õlitega, mis sisaldavad vähem rasva ja seega ka kaloreid. Väike kogus linoleenhapet ei võimalda seda kiiresti oksüdeeruda, mis toiduvalmistamisel on kahtlemata suur pluss.

Kosmetoloogias on kasutusel kõige laialdasemalt kasutatav riisõli. Märgiti, et see mõjutab märkimisväärselt juuste kasvu. Seetõttu kasutatakse seda tihti kulmude ja ripsmete hooldusvahendite valmistamisel. Ka sellistes kosmeetikatoodetes on põletikuvastane toime. Kahjustatud ja õhukestele juustele võite teha juuksemassi riisiseemnega. On teada, et Aasias toodetakse suurepärast kosmeetikat, millel on noorendav toime. Selle koostis sisaldab sageli riisõli, kuna antioksüdantide, E-vitamiini ja rasvhapete sisalduse tõttu on naha elastsus tõusnud, on see suurepärane vananemisvastane aine.

Seda kasutatakse imikute kosmeetikavahendite tootmiseks. See on täiesti imendunud ja omab allergilisi omadusi.

Autor: Artanova Natalia
Artikkel on kaitstud autoriõiguse ja sellega kaasnevate õigustega. Materjali kasutamisel ja uuesti trükkimisel on aktiivne link naiste saidile www.inmoment.ru kohustuslik!

Tagasi alapeatükile Tervislik keha.

Tagasi jaotisesse Ilu ja tervis

Loe Kasu Tooteid

Želatiin

See on kollageeni, looduslikult esineva valgulise aine töötlemise saadus, mis moodustab selgroogsete sidekoe põhikomponendi, eriti nahas, luude osteiinil ja kõõlustes. Aminohappe ja elementaarkompositsioonis on see kollageeni lähedane.

Loe Edasi

15 kaltsiumit sisaldavat toodet suures koguses

Teie kehas on rohkem kaltsiumi kui mõni muu mineraal, ja see on tervisele väga oluline. See moodustab enamiku teie luudest ja hammastest ning mängib rolli kardiovaskulaarsüsteemi tervises, lihaste funktsioonis ja närviimpulsside ülekandes.

Loe Edasi

Köögiviljad tähestikulises järjekorras

B: badridzhan, baylobo, baklazaan, maguskartul, benikaza, ubahüakind, egiptuse uba, hobune, tavaline uba, aeduba, vene bean, teraviljakobar, tiibadega oas, mung bean, bok choy, põldrool, braunole, brokkoli, Hiina brokoli, brunkol, rotabaga, bubridaan, suhkrupeet, bukhva

Loe Edasi